stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Wintree: oa voor samenvoegen gedcom

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

In het forum gezocht en vond een aantal antwoorden en hoe het in Aldfaer zou moeten:

https://www.stamboomforum.nl/zoek/?q=gedcom+samenvoegen

http://www.deruiter.ch/Aldfaer/Helpdesk/Aldfaer%20Samenvoegen%20Gedcom.pdf

Bij de ene gaat het iets eenvoudiger dan de andere, maar er kan flink handwerk aan te pas komen.
Bij deze knapte ik helemaal af... 
http://genwiki.genealogy.net/GENMatcher

Was al een poosje aan het zoeken en een aantal zaken getest en niet tevreden... dus verder zoeken.

Zoals in de links staat, bestaan of werken een aantal tools niet meer bij Win7 en hoger.

Op een bepaald moment kwam ik Wintree tegen en dat leek me wel wat. Het programma zelf lijkt wat ouderwets maar als het doet wat het beloofd tav samenvoegen (veel minder kans op ontdubbelen) zou dat mooi zijn. In de trial is dat helaas niet mogelijk, dus even.... over het bedrag heen gestapt.. ;) en 15 dollar ex VAT (via Paypal werd dat ca 18.11 euro) uitgegeven. Het programma werkt op vrijwel alle Win versies, op mijn desktop met Win10/64 bits en op mijn wat oudere laptop werkt het prima met Win XP/32 bits (werk nog met GD-Win; misschien Aldfaer.... ben er nog niet uit net als andere software die ik al geprobeerd heb).

Men mag (bijna...) aannemen dat het op alle tussenliggende versies ook zal werken, zie ook website. http://www.wintree.plus.com/ 
[quote]Runs under Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7[/quote]

Historisch had ik redenen nadat ik eerst alles in 1986 schriftelijk gedaan had, om nu dus de 4 takken te samenvoegen. Drie had ik er zelf uitgezocht, een van mijn oma's kant (moeder van mijn vader) kreeg ik van iemand waarvan ik het idee had dat het serieus aangepakt was.

Ben nog wel even door de bestanden heen gegaan, vooral gezorgd dat waar het bij mijn gezin bij elkaar komt geen rare zaken in de bestanden zaten en verse gedcoms gemaakt en vervolgens stap voor stap een voor een de andere gedcom samengevoegd met een die ik zelf gemaakt had als basis.
Na elke stap vanuit mijn gezin een aantal stappen zover mogelijk terug in de tijd gemaakt, probleemloos.... 

Mijn stamboom is bescheiden qua grootte (ca 1200 personen en nog geen foto's of andere media) tov wat ik hier wel eens lees.... maar ben niettemin blij met deze samenvoeging.
Tot nu toe geen fouten gevonden, maar er valt veel te controleren. Zover ik nu zie hoef ik totaal niet te ontdubbelen, deels komt dat ook vanwege mijn opzet, maar geen enkel lid van ons gezin en de ouders lijken er dubbel in te zitten.

Mocht zich er nog iets voordoen waar ik nu nog niet achter ben, dan zal ik dat zeker terugmelden. 

Er was trouwens geen andere betalingsoptie dan Paypal, maar mail in dat geval de maker of daar een oplossing voor is (was geen issue hier)

Volg de instructie voor de bestelling in combi met de registratie goed op, bij mij verliep het zeer soepel. De registratie sleutel kreeg ik na ca 2.5 uur toegestuurd per email. 
Het programma is verrassend klein ruim 2.5 MB, de verder werkende trial is op de website te downloaden (diverse links).

Wat mij betreft niet bij "De afvallers tot nu toe"

Onder een printscreen van het samenvoegen/vergelijken scherm.

De help van het samenvoegen die bij dit scherm hoort heb ik een pdf gezet.http://docdro.id/jHbdyRl

De vertaling even snel met Google translate gemaakt en licht aangepast, don't shoot the messenger.. als er een keer meer tijd is.. dan polijst ik het een keer bij, maar het 
zal nooit "native" Engels worden.

Succes ermee. 

Samenvoegen/vergelijken scherm

 

Update 13/3/2016

Een zwaluw maakt nog geen zomer... vandaag de 4 familietakken van mijn vrouw onder een kwartierstaat gebracht mbv dit programma.

Uiteindelijk totaal 959 personen, met na afloop een mooie kwartierstaat waar zij erg blij mee was. 

Met een paar genealogie programmas geprobeerd, importeren geen probleem en door de tijd heen navigeren via de mensen was geen probleem. 

Tot op heden ben ik bij mijn eigen familie merge actie nog geen bijzonderheden (*) tegen gekomen, als er al iets is, dan heeft het te maken met de software want GD-Win en nog een paar andere programmas laten de originele data prima zien. 

Voorlopig laat ik het hier bij tav het mergen; mijn vrouw en mijn persoontje werken ieder apart aan ieders tak. Daar zowel onze tempo's en de pc vaardigheden teveel verschillen, is er nu even geen behoefte om dit ook nog te mergen, de laatste stap zeg maar.  
Er valt daarvoor ook nog veel af te stemmen, hoe we in de toekomst ons verdere digitale archief op gaan zetten. We zijn nu zover dat we alle handmatige zoekwerk, gestart in 1986 en deels ook op papier van mensen ontvangen hebben, digitaal verwerkt hebben, aangevuld met wat Genlias/Wie is waar werk door ons uitgevoerd. Ook de beschikbare tijd met volledig baan/gezin/andere activiteiten bepalen voor een groot deel het tempo. Het liefst werk ik dan maar campagne gewijs, dat is in ieder geval efficienter dan teveel versplinterd werken.... waar het "hoe zat het ook al weer" effect al snel te groot is. 

(*): zie mijn bijdrage tav de software keuze in dit forum.

Andre Roelofs
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!