stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » GD90\Gensdata overgezet van Windows Vista naar Windows10

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Na het overzetten van het dos-programma GD90\gensdata naar Windows10 funktioneert het centrale plaatsbestand niet bij de 5 naam-bestanden.N..a.v. de handleiiding zijn de (NAAM).plt verwijderd en het (centrale) PLAATS.PLT ingevoerd bij elk NAAM-bestand

Bij opvragen van bv.gezinsblad of kwartierstaat worden alle gegevens gemeld, behalve de plaats-namen.

Wat doe ik verkeerd of ben ik vergeten en waar diient het te worden ingevoerd?

Alvast bedankt voor de reaktie.

Anton.Michels

Heb je al contact opgenomen met de GensData helpdesk ? ZIj kunnen je vast nog wel helpen:  http://www.ngv.nl/wwwCGE/homepage.php?action=GD-helpdesk 

Ik zelf zou de informatie bijeen moeten zoeken. Handleidingen en documentatie heb ik nog wel ergens liggen, maar dat zal even zoeken zijn. Mocht bovenstaande link je niet verder brengen, laat et dan even weten.

karel honings


Keuze tussen centraal plaatsbestand of apart plaatsbestand per bestandenset wordt gemaakt bij de (eerste) installatie van GensData/D90. Die keuze wordt dan vastgelegd in het configuratiebestand. Bij de eerste versies was dat CONFIG.D90 en in latere versies GENSDATA.INI. Die gemaakte keuze is niet via een programmaonderdeel te wijzigen. Is alleen mogelijk door het aanpassen van het configuratiebestand, maar dat kan evaarlijk zijn als dat niet door een deskundige gebeurt.

Met alleen verplaatsen en de naam van het plaatsbestand te wijzigen lukt dat dus niet. (aannemende dat je de hele programmamap van GensData/D90 hebt overgezet, inclusief de configuratiebestanden).

karel honings
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!