stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » GEDCOM bestand uploaden. Waar vind ik die ? opgelost



Profiel afbeelding

Hallo ,ik was al bezig met een stamboom via my heritage,nou heb ik mij ook hier aangemeld en moet een GEDCOM bestand uploaden. Waar vind ik die ? Ik heb alles doorgekeken en gezocht maar de zip files die de naam gedcom hebben worden niet geaccepteerd.

Mvg Odette Overbeek

Odette Overbeek - 30 apr 2016 - 12:36

Zelf werk ik niet met MyHeritage, maar hier staat omschreven hoe u aan zo'n bestand kunt komen. Dit is geen folder of zip, maar een .ged bestand (dus net zoals een WORD bestand een .doc is). Veel succes!

Willem R. J. Vermeulen - 30 apr 2016 - 23:46

Hier zal bedoeld zijn een uit een genealogie-programma gemaakte gedcom. Zowat elk genealogie programma

heeft de mogelijk zo een bestand aan te maken.

Janus

Janus - 3 mei 2016 - 18:30

Een GEDCOM bestand is een gestandardiseerde file waarin alle geneologische gegevens staan. Je kunt zo van het ene geneologische programma naar het andere gaan, of gedeelten doormailen aan andere geinteresseerde. De meeste programma's gebruiken niet het GEDCOM bestand voor operationele doeleinden. Je kunt het bestand dus niet vinden in de software. Je moet het bestand creeeren. Ze noemen dat exporteren. Het inlezen van het bestand noemt men importeren. Hier is een omschrijving van YouTube voor MyHeritage. Het exporteren is vrij simpel. In het verleden heb ik ook MyHeritage gebruikt maar ben overgestapt op een andere software. 

https://www.youtube.com/watch?v=X6TCSOpmMk0

Carlo Vogels - 7 mei 2016 - 21:56


Odette, bedoel je dat je de website van Myheritage gebruikt voor je stamboom of gebruik je hun programma Family Tree Builder? Gebruik je het laatste dan is het vrij eenvoudig: Ga met je muis linksbovenin naar Bestand en dan naar Gedcom Exporteren.

Beste Carlo, de bijgevoegde video gaat over FTM (Family Tree Maker) van Ancestry. 

Ronk - 22 jun 2016 - 15:00







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu