stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Twee stambomen (van beide ouders) door elkaar

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik heb twee stambomen, uitgewerkt in Aldfaer door een overleden nonkel.

Langs mama's kant uitgewerkt tot 1550 met alle zijtakken, parenteel 91 bladzijden [hier zijn voor en na mij nog personen

Langs papa's kant uitgewerkt tot 1089, slechts in rechte lijn (jammer): kwartierstaat 14 bladzijden [deze begint bij mij]

Ikzelf heb weinig kaas gegeten van stamboomkunde, maar zou wel graag deze twee stambomen samenvoegen tot één geheel. 

Ik ben al met excel en ook met word in gang geschoten, maar het probleem is dat de twee stambomen elkaar overlappen en dat in het parenteel ik ongeveer in het midden zit. Dus dat er voor en na mij nog mensen komen, die met de kwartierstaat in de war geraken als ik een boomdiagram wil uitwerken.

Heeft iemand raad hoe ik dit voor elkaar moet krijgen? Alvast bedankt.

Verbeiren Marc

Het lijkt me niet verstandig een nieuw wiel uit te willen vinden maar een reeds bestaande vorm te kiezen die het programma ondersteund.Ik heb zelf ook mijn kwartierstaat in Aldfaer en mijn vader's als moeder's  genealogie gescheiden in twee bestanden. 

Annemarie57

Het lijkt me zeer lastig om dat samen te voegen. Misschien kun je eerst iets op papier schetsen om te kijken of het zou passen? Zelf heb ik alles van schets overgezet op Adobe Illustrator en opgeslagen als PDF, waarin je zonder problemen op naam kan zoeken en inzoomen.

F. Reeders

Dank je wel voor de reacties.

Mijn bedoeling om de twee stambomen samen (dus in één "boom") af te printen. Vandaar dat ik aan het knutselen geweest ben om ze samen te brengen, maar dat is moeilijk. Kan Aldfaer dit wel doen met beide volledige stambomen?

Verbeiren Marc


Je kan vanuit Aldfaer personen of takken exporteren naar een gedcom bestand en dat weer inladen in de andere stamboom.

Het is wel wat werk en je dient zeer secuur te werk te gaan. Al die geimporteerde personen hangen dan in eerste instantie los en moeten aan bestaande takken gekoppeld worden.

NC Nelisse
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!