stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Digitaliseren stamboom

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo,

ik weet niet of ik hier op de juiste plek ben, maar ik doe een gok.

Mijn opa heeft al jaren lang stamboomonderzoek gedaan. Hij heeft mij gevraagd om zijn papieren stamboom te digitaliseren. Ik heb hier niet veel verstand van. Kan iemand mij vertellen welke software ik daarvoor het beste kan gebruiken? Het voorlopig nog niet mijn streven om ook zelf nog verder onderzoek te doen. 

Alvast bedankt. 

Chris

Chris W

Hoi Chris, welkom op dit forum. Wat leuk dat jouw opa er erg in heeft om al zijn verzamelde werk te digitaliseren en te bewaren. En fijn, dat je hem daarbij wilt helpen.

Ik ben enthousiast over het pragramma Aldfaer. Dat is een Nederlandstalig programma, dat gratis op internet de downloaden is op http://aldfaer.net/sitemap/index.php

Ik heb geen ervaringen met de andere programma's die gebruikt kunnen worden. 

Ook heb ik geen idee, of Aldfaer gebruikt kan blijven worden in de toekomst, want alle ontwikkelingen op computergebied gaan zo verschrikkelijk snel. Een 35 jaar geleden leerde ik werken op een MSX en daarnaast een Commodore 64. Daar zal de huidige jeugd om moeten lachen. Dus geen idee wat er over nog eens 35 jaar allemaal veranderd is op computergebied.

Wellicht reageren ook anderen nog op jouw vraag, en kun je je een goed beeld vormen van wat een prettig programma voor jullie is. Want niet iedereen gebruikt Aldfaer.

Succes en groetjes, Bedet

Bedet

Hallo,

 

Ik ben al bijna zolang het bestaat een zeer tevreden gebruiker van Aldfaer, het is gratis en werkt erg prettig zonder al te veel poespas.

Wel even opletten dat als je ermee begint om bij de instellingen eventueel het doorgeven van gegegevens aan MyHeritage uit te schakelen want daar zult je niet echt vrolijk van worden.

Als je met MyHeritage in zee gaat ben je direst geen eigenaar meer van je eigen onderzoeksresultaten.

 

Han Lijster

Han Lijster

Aldfaer is inderdaad een zeer goed programma en gratis

Er kan in aldfaer altijd een GEDCOM bestand gemaakt worden wat je in ieder stamboom programma kunt inlezen

dus gegevens bewaren op langere termijn is ook geen probleem

Toon Stultiens


We werden op een genealogiemiddag in een Oudheidskamer gewaarschuwd voor Aldfaer en MyHeritage. Aldfaer is overgenomen voor de laatstgenoemde. Dus ik stop met aldfaer. Voor je het weet staat je data op internet zei men.

Piet BuitendijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!