stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Gramps: uitvoer van een parenteel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben een paar weken aan het experimenteren met Gramps. Mijn eerste indruk is dat er heel veel informatie kan worden ingestopt.

Ik loop nu echter tegen mijn vraag aan: hoe krijg ik een "verhalende" parenteel uit Gramps? Is hier een "gramplet" voor?

Michel Serne

Hoi,

Ik gebruik Gramps al enkele jaren, maar ik heb het nog niet kunnen vinden. De extra informatie die je bij een persoon invoert komt in een tabelvorm erbij te staan. Het wordt echter niet ‘verhalend’. Dus dat doe ik dan zelf in Word en de output van gramps kopieer ik daarin. 

Maar is wel een goede suggestie, je kunt het ook op het gramps forum melden aan ontwikkelaars - dat duurt nog even denk ik.

Maartje


Hoi Maartje, bedankt voor je reactie op mijn vraag. Ik ben na mijn vraag hier op het forum verder gaan zoeken in Gramps en vond bij "detailed descendant book" iets wat aardig in de richting komt van een parenteel. Maar het is nog niet wat "we" zoeken. Ik weet nog niet hoe ik een vraag aan de ontwikkelaars kan stellen, maar dat ga ik, zodra ik dat weet, zeker doen. Ik word steeds enthousiaster over dit programma.

Michel SernePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!