stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Stamboom online zetten maar niet voor publiek

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo allemaal,

Kun je je stamboom ergens gratis online zetten zonder dat het openbaar is
voor iedereen maar wel zichtbaar is voor b.v familie dmv een link of wachtwoord?

Jolanda

Zover ik weet, alleen bij deze: https://www.stamboomnederland.nl/start

Leo Bijl

Bij my Hermitage ook, alles dicht zetten en we opzetten, maar boven de 250 of 350 niet meet gratis.. en ze nemen t ook niet zo nauw met privacy

Justme!

Zover ik weet, alleen bij deze: https://www.stamboomnederland.nl/start

Kun je daar een gedcom uploaden?

Jolanda

Jazeker Ja schuddend

Leo Bijl

M.b.t. My Heritage en 'ze nemen het niet zo nauw met privacy' zijn instellingen in je software die jezelf kunt aanpassen. Daarbij wordt informatie van levende personen nooit getoond.

Yolanda Lippens

Erm... ik doelde meer op het feit dat als ze wat van je willen hebben ze in je stamboom gaan neuzen en rustig je schoonouders opbellen omdat die in het telefoonboek stonden in hetzelfde dorp als waar jezelf tot voor kort woonde... 

Justme!

Levende personen worden niet getoond, dus als die schoonouders nog leven, dan kunnen ze die niet traceren.

'Rustig opbellen' is wel erg makkelijk gedacht; je hebt dan nog een stad nodig waar ze nu wonen, een registratie in een telefoonboek... beetje ver gezocht.

Verder... P.s. @Justme!   het zou wel fijn zijn als je een inlognaam zou hebben met een gewone persoonsnaam.

Yolanda Lippens


Sorry Yolanda, ik zie de meerwaarden niet van een gewone persoonsnaam. Ik kan mijzelf Pietje van Dalen noemen, maar wie zegt dat ik ook daadwerkelijk Pietje van Dalen ben? Ik vind het maar een beetje spijkers op laag water zoeken. Ik zeg iets wat je niet zo leuk vindt (of vergezocht vind in dit geval) dus let ook maar even op je gebruikersnaam...Onzeker Ik kom hier echt al een aantal jaar, hoor. Meer in meeleesmodus, maar dat en mijn gebruikersnaam doet niks af aan de vragen en de hulp die geboden kan worden. Lachend (en dat lijkt mij toch belangrijker dan welke naam daar aanhangt). Ik hecht dus een beetje aan mijn privacy Lachend

En dan over naar 'beetje vergezocht'..  Als ik (als gebruiker) nog een vorige woonplaats heb staan bij mijn partners persoonskaart, terwijl wíj ondertussen net een paar maanden daarvoor verhuisd zijn naar een dorpje verder op... Hoe komen ze dan bij hén uit? Jij denkt dat ze bij MH niet in gegevens kunnen zoeken..? Tuurlijk kunnen ze dat wel. Dat zijn de 'ze' uit mijn eerdere bericht. Het gewone gepeupel kan niet op het openbare of inloggedeelte, maar vanuit MH kunnen ze dat wel degelijk.. Ben je alleen al lid bent van een andere familiepagina, dan kan die beheerder ook bij veel van je gegevens. Adresgegevens bijv. Als die ingevuld zijn zijn ze te zien. 

Ik noteer geen telefoonnummers en al helemaal geen telefoonnummer van mijn schoonouders die ik bij het aanmaken van de site helemaal nog niet eens kende! En als dat al zo was dan bellen ze vanuit MH niet met de opmerking ik ben op zoek naar persoon  . Ik heb de persoon aan de telefoon het natuurlijk ook gelijk gevraagd hoe ze aan dat nummer kwamen en daar werd flink omheen gedraaid: euh.. ja dat heeft u waarschijnlijk destijds een keer ergens ingevuld..

Als je een zuiver geweten heb geef je gelijk een goed, kort en zakelijk antwoord niet euh euh euh. dat heeft u waarschijnlijk destijds een keer ergens ingevuld... Zeer verbaasd Als je iemand zuiver op de graat belt weet je heel goed hoe je daar aan komt en waar het stond en dan zeg je ook niet ik ben op zoek naar .  Dan ga je er namelijk eigenlijk al vanuit dat je niet zeker weet of je de juiste persoon hebt, maar hopelijk een beetje in de buurt zit. 

Bovendien zijn antwoord kon niet eens.. pagina was al aangemaakt toen ik hen nog niet kende, persoonlijke gegevens en een adres destijds ingevuld en daar niet meer naar gekeken. Sindsdien alleen met tussenpozen met de stamboom bezig geweest. Ik vul geen telefoonnummers in en al helemaal niet van een ander en toch zeker niet van iemand die ik niet eens kon wonende in een dorp ongeveer 35km verder op (die dan heel toevallig later mijn schoonouders worden?) en mijn adres wat er dus op de persoonlijke pagina stond was ook al van twee verhuizingen terug.. En uiteraard gelijk alles gecheckt na belletje... oud adres op mijn pers. kaart, géén telefoonnummer te vinden... hmm..)

Zover gaan ze blijkbaar voor een gemiste ca. 200 euro p.j. Uiteraard niet op ingegaan, ten eerste was mijn klacht niet succesvol maar vooral niet serieus verholpen, vond ik het een beetje afkoperij (zo van hier heb je korting we hebben het er niet meer over) en is het natuurlijk van de zotte dat medewerkers op zo'n manier te werk gaan. Ben gek

Erg jammer, op zich heb ik met de gebruikersvriendelijkheid van de site geen problemen. Al schort er hier en daar wat aan de vertalingen, maar bon..

Justme!Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!