stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Off-line genealogisch software


Profiel afbeelding

Hallo,

Ik ben op microsoft office begonnen met de stambomen van mijn familie. Wanneer ik nieuwe informatie vind, moet ik alles aanpassen om die informatie in de goede volgorde in de generatie te krijgen. Ik denk dat het moment daar is om de informatie die ik heb op een off line genealogisch software te zetten waar het ook mogelijk is foto's te plaatsen. Het gaat om 6 stambomen.

Ik heb het het liefst in het nederlands want ik ben een leek wat betreft de taal die gebezigd wordt (misschien is dat makkelijker voor mij om het te volgen). Ik heb ook wat software bekeken maar er zijn er zoveel, zie door de bomen het bos niet meer. Hoeft niet perse gratis te zijn. 

Ik sta ook open in geval er advies is of instructies hoe je zelf een stamboom kunt bouwen.

Jeannette Huij

Ik kan je, uit eigen ervaring, Aldfaer aanraden. Een Nederlandstalig, gratis programma, wat prima werkt.

Zie http://aldfaer.net/sitemap/index.php voor meer info en uitleg.

Let erop dat je bij de installeren van de nieuwste versie, vòòr je gegevens gaat invoeren, de link met myheritage uitzet, als je niet wilt dat jouw stamboom gegevens gaat verifiëren met de gegevens die op myheritage rondzwerven.

Succes!

Btw, je kunt in dit programma per persoon bijlagen zoals akten aanhangen, maar uiteraard ook foto's.

Bedet

Ik gebruik Brother's Keeper, nederlandstalig. Je kunt het gratis proberen en in de toekomst voor uitgebreidere functionaliteit/rapportages eenmalig registreren. Het programma is makkelijk te leren en in gebruik. De bronnenvermelding is erg sterk en je kunt allerlei type documenten en/of afbeeldingen koppelen, zowel aan een persoon, een gezin als aan een bron. Overal kun je een notitie toevoegen en aangeven waar je deze afgedrukt wilt hebben. Herinstallatie en databasekopiën maken is heel makkelijk, de software gebruik je volledig stand-alone en er is geen enkele (dus ook geen ongewilde) koppeling via smartmatches. Nadeel is misschien de grafische uitvoer, maar de software is de moeite van het downloaden en testen waard. Er is ook een Facebookpagina, hier kun je ook je vraag stellen.

Er zijn verschillende sites waar je software kunt vergelijken, gewoon een paar programma's downloaden en jezelf, je ouders en grootouders invoeren en kijken  wat voor jou werkt.

Femke Nijveldt

Dank je wel Bedet, heb van Aldfaer gehoord maar nooit bekeken ofdat het voor mij het goede programma is. Ik zal het zeker nu bekijken.

Jeannette Huij

Dat spreekt me wel aan, vooral ook dat je vragen kunt stellen op hun Facebook pagina. Ik zal dan ook dit programma bekijken en uiteindelijk een keuze moeten maken. Bedankt Femke.

Jeannette Huij

Femke, stomme vraag misschien, maar kan men de software in Dropbox plaatsen en van elke computer eraan werken? En geldt dit dan voor elke off-line software?

Jeannette Huij

Ik heb zelf geen ervaring om met Dropbox te werken. Ik neem aan dat BK dan op elke pc geïnstalleerd moet worden en de directory's met gegevens in de cloud moeten staan, maar dat is niet zo moelijk. Gelijktijdig met meer personen eraan werken is niet wenselijk, dus dan moet je afspraken maken. Het is niet mijn keuze, omdat ik als enige aan mijn database wil werken, zodat ik alles uniform vastgelegd krijg. Wel gebruik ik een PC en een laptop (gekoppeld in een netwerk). Thuis werk ik op mijn PC en zodra ik stop zet ik met DirSyncPro de gewijzigde gegevens over naar mijn laptop. Ga ik ergens anders aan het werk dan neem ik mijn up-to-date laptop mee en wijzig ik gegevens dan synchroniseer ik die later weer met DirSyncPro naar mijn PC. (En dan maak ik nog regelmatig een kopie naar mijn Google drive). Zo heb ik altijd meerdere kopiën en omdat ik dit al zo'n 15 jaar zo doe, gaat het ook niet fout ;-)

Femke Nijveldt

Ik werk ook alleen aan mijn database en wil dat ook zo houden. Moet er niet aan denken om alles te verliezen dus heb ik ook kopieen. Je Drop box kan je ook via hun website en je paswoord openen en kopieren maar ik ben daar helemaal niet  in thuis, het was maar een vraag. Bedankt in ieder geval, ik heb BK gedownload en ben begonnen met invoeren. Tot nu toe alles goed.Rollende ogen

Jeannette Huij

Beste Jeanette,

Je bestanden in Dropbox plaatsen kan prima. Zoals je al veronderstelt, kun je er dan vanaf meerdere computers aan werken. Zelf doe ik dat al jaren zonder problemen. Je moet natuurlijk wel voldoende ruimte in de cloud ter beschikking hebben voor je bestanden.

Succes.

Jan Verkade

Dank je Jan, dan wordt het een stuk makkelijker!

Jeannette Huij


Ik ga weg bij Dropbox. Ze dreigen met sluiten, omdat ik het een jaar niet zou hebben gebruikt.

Is helemaal niet zo. Kan ook phishing zijn, dan ben ik erin getrapt.

Heb kopieen van .gedcom op een HDD staan ivm brand en kwijtraken. Ook op DVD gezet, (1 a 2 keer per jaar).

Dropbox zit ineens te vol zeggen ze tegen me, maar ze willen gewoon geld.

Als je Windows hebt is one drive aan te bevelen. Is ook 5 GB gratis.

Piet B.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu