stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » MacfamilytreeProfiel afbeelding

Beste Stamboom onderzoekers.

Uit ervaring weet ik dat er in het onderzoeken van stambomen verschillende programma's worden gebruikt.

De meeste programma's kennen een hulpdienst en tutorials op het internet.

Ik zou graag mensen/gebruikers willen leren kennen die het programma Macfamilytree gebruiken.

Doel van mijn verzoek is het opzetten van een internet groep (Facebook, Whatsapp oid) om ervaringen uit te wisselen.

Schade - 22 aug 2018 - 12:16

Goedemorgen,

Ik gebruik MacFamilyTree

Ellen Nauta - 23 aug 2018 - 10:25

Beste....

Al enige tijd ben ik op zoek naar mensen die het programma Macfamilytree gebruiken. Daar ik via Macfamilytree/Synium zelf , wegens privacy redenen, niet verder kom ben ik gestart langs deze weg om mensen te benaderen die hetzelfde programma gebruiken.

Gebruikt u zelf het programma al lang? 

Zelf gebruik ik het programma al een tijdje maar dit is meestal met grote tussenpozen. Dus echt routine in de ins en outs is er nog niet echt. Maar het gaat met vallen en opstaan. Van tijd tot tijd stel ik wel vragen via de helpdesk maar vaak gaat een en ander verloren in de vertalingen.

Ik heb daarom nu het plan opgevat om via Nederlandse fora te proberen om Nederlandse gebruikers te vinden. Uiteindelijke doel is het opzetten van een Fb-pagina en wellicht bijeenkomst(en). Het doel hiermee is het delen van kennis en expertise mbt het programma.

Ik ben zelf woonachtig in Friesland en heb nog niet mensen getroffen in de buurt. Mocht u interesse bij het opzetten  van iet dergelijks  kunt u mij ook direct per mail bereiken. grstar@planet.nl

Schade - 27 aug 2018 - 11:00

Stop er maar mee. Sorry, ik zie uw vraag nu pas. 

MFT vraagt voor een update naar versie 9, 30 € en als je voor je iPad ook een update wil betaal je nog een keer 20 €

In 2016 heb ik dezelfde bedragen betaald voor versie 8. Als je op hun Facebookpagina daar een opmerking over maakt wordt die verwijderd.

Geen goede club om zaken mee te doen.

In de mail waarin ze de nieuwe versie aankondigen leggen ze de schuld voor deze gang van zaken bij Apple, zie onderstaande tekst uit de mail.

Why Does an Upgrade Cost as Much as a New License? Much to our regret, the Mac App Store doesn't allow us to charge two different prices, differentiating between new customers and existing customers who simply want to update to the new version. We had to decide between charging full price to all customers – or offering a discount to all customers. We therefore decided that we wanted to give all version 9 customers a 50% discount instead of charging full price to all customers, including previous customers.

grt

Wmuller

Maarten Windemuller - 2 aug 2019 - 22:59

Heb vandaag net beide exemplaren aangeschaft (de Mac en iOS versie). De kleinere updates binnen een versie zijn gratis, maar grote upgrades moet je voor betalen - dat was 'vroeger' heel normaal met software. We zijn verwend met al die gratis software of gratis updates. Voor een korte periode krijg je 50% korting in de Apple Store - die geldt voor alle mensen die het willen aanschaffen, maar is vooral bedoeld voor hen die willen upgraden. Je moet dan wel snel zijn. Als je versie 8 hebt, zou ik toch zeker van deze 'upgrade-korting' gebruik maken... De software neemt naadloos je oude stamboom van versie 8 over. Ik vind het vooral een mooi programma om mijn stamboom te presenteren en te doorzoeken. Er zijn werkelijk prachtige kwartierstaten en analyse tools. Verder kent het programma een link met FamilySearch. Er worden vanuit die database suggesties gedaan voor je eigen stamboom. Je slaat je stamboom in de cloud op (Cloud Tree) om die op al je Apple apparaten te kunnen zien. De software (speciaal voor het Apple Ecosysteem) bestaat al 21 jaar. Sinds versie 9 kun je ook DNA gegeven toevoegen. Het is een van de meest complete pakketten. Ik heb indertijd mijn MyHeritage stamboom eenvoudig als GEDCOM-bestand kunnen exporteren en importeren. Ik heb besloten mijn stamboom in MacFamilyTree bij te houden en suggesties van MyHeritage daarin te verwerken. Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Via deze link (https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_genealogy_software) kun je diverse pakketen vergelijken. MacFamilyTree scoort goed!

Adriaan Boiten - 3 aug 2019 - 17:36

Graag wil ik me aansluiten bij een deel van de reactie van dhr. Boiten. 
Dezelfde prijsstelling geldt voor het genealogie programma Reunion: gratis updates binnen een bepaalde versie, maar voor een major upgrade moet betaald worden. 
Het is en blijft de keuze van de gebruiker (blijf ik bij versie x of wil ik perse naar versie x+1), vergelijkbaar met auto gebruik met nieuwe mogelijkheden, extra ’toeters en bellen’.
Een genealogie programma moet 'passen' bij uw wensen en verwachtingen, net als met schoenen en kleding: '… zit het lekker, past goed en doet zoals ik verwacht…'. 
Af en toe krijgen wij als Reunion HelpDesk te horen … met Aldfaer (middels emulatie)/MacFamilyTree/Gramps (of noem een ander willekeurig programma) kan ik beter en handiger werken … het zij zo.
Het blijft een kwestie van smaak en de vrije keuze om een upgrade te doen.

Frans van Bodegom
Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom - 3 aug 2019 - 19:21 (laatst bijgewerkt 3 aug 2019 — 19:31 door auteur)

Dank voor uw zienswijzen en de link naar de vergelijkings site van wikipedia. Grt. Wmuller

Maarten Windemuller - 3 aug 2019 - 19:46

Het is inderdaad een kwestie van smaak en afweging van kosten. Versie 8 van MacFamilyTree is nog steeds prima. Beide versies werken met CloudTree, zodat je op locatie wijzigingen kunt invoeren en meteen kunt uploaden (als er WiFi is of als je een databundel hebt).

Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de nieuwe versie 9, maar of die de doorslag geven om kosten te maken is aan een ieder. Mijn ervaring met MacFamilyTree (de oorspronkelijke vraag - bovenaan) is positief. Om hier een online groep voor op te richten (voor het uitwisselen van ervaringen, zoals dhr/mw Schade voorstelt) is voor mij niet nodig.

Adriaan Boiten - 3 aug 2019 - 21:06

Inmiddels heeft er voortschrijdend inzicht plaats gehad op het internet. Er zijn wat betreft MFT al diverse groepen actief op facebook. In diverse talen kun je daar terecht. Wel handig als je vragen hebt. Meerderen weten altijd meer dan één. Ik heb al wat vragen beantwoord gekregen.

Schade - 3 aug 2019 - 21:16

Fijn. Dat is een tip voor als ik ergens niet uit kom (een wellicht ook voor anderen die met MFT werken). Veel plezier en succes met de software.

Adriaan Boiten - 5 aug 2019 - 10:32

Mac FamilyTree gebruik ik ook. Graag sluit ik me An bij een club van gebruikers in deze. 

A.G.M. Derks - 5 aug 2019 - 21:31

kijk op facebook en zoek daar naar MFT

Schade - 6 aug 2019 - 09:54

Ik heb net de updates gekocht van MFT en ben geïnteresseerd in een gebruikersgroep!

Peter Vermeulen - 9 aug 2019 - 16:19

Beste Peter Even zoeken op facebook naar macfamilytree nederlands. Er is daar een groep van waar je terecht kan met vragen.

Schade - 9 aug 2019 - 19:37


Ik heb net de nieuwste versie van McFamilyTree gekocht in de Apple App store. Het is even wennen, maar het programma werkt snel, makkelijk en behoorlijk intuïtief. Hiervoor gebruikte ik Reunion (versie 9) en daar was ik heel erg tevreden over. Deze was hard aan een update toe en na een rondje prijzen vergelijken vondt ik het prijsverschil gewoon veel te groot. Allebei de programma's krijgen lovende kritieken maar voor Reunion 12 met Nederlandse taalmodule zou ik € 140,= kwijt zijn, terwijl MacFamilyTree 9 me maar € 32,99 kostte. 

D.Westerhoff - 14 aug 2019 - 19:29Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu