stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Macfamilytree


Profiel afbeelding

Geachte heer,

Uw prijsvergelijking gaat niet helemaal op. 
Reunion 12, inclusief de NL taalmodule (inclusief service van HelpDesk) komt op ca € 75 (upgrade).
De prijs van MacFamilyTree 9, is momenteel een speciale (tijdelijke) aanbiedingsprijs.
Voorts heeft Reunion een buitengewone goede help support, zowel van de kant van Leister, een Reunion forum als ook de NL HelpDesk.
In de praktijk betekent dat binnen 24 uur antwoord op uw vragen.
Hoop voor u dat de 'after sales' net zo goed is als bij Leister en NL HelpDesk en wens u veel plezier met de overstap.

Frans van Bodegom
Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom

Ik moest in geval van Reunion een nieuwe licentie kopen want de versie die ik toe die tijd gebruikte was een "minder legale" download. Dus die €140,= is correct. Mocht inderdaad MacFamilyTree uiteindelijk op wat voor reden ook niet bevallen, dan is t zonde van die € 32,99. Maar gezien de reviews denk ik dat het wel mee zal vallen. Maar, was het prijsverschil niet zo groot geweest, dan had ik blind voor Reunion gekozen, want dat het geweldige software is staat als een paal boven water

D.Westerhoff

Ik heb vroeger ook Reunion gebruikt maar na de 2 de update vond ik de volgende te duur uitkomen en ben overgegaan naar MFT die gaven toen 50% vermindering met de overstap. sindsdien al enkele betaalde updates gedaan maar nu ga ik even passen, ik doe er te weinig mee en bekijkt het wel in de toekomst. Elke verandering van programma bracht verlies van data, dwz. alles wat niet in de overeenkomende rubrieken paste door vb andere rubrieknamen werd in een rest database onthouden maar prettig was anders. Daarom verander ik niet meer.

Van Dyck Lodewijk

Ook ik gebruik al jaren MFT  en ben zeer tevreden. Mijn stamboom bevat inmiddels 15700 personen en meer als 10000 media bestanden zoals scan’s van aktes en foto’s dus ik kan wel zeggen dat ik ruim ervaring heb, echter ook ik kom nog vaak mogelijkheden tegen waar ik geen weet van had dat dat kon. Jammer dat er geen Nederlands handboek is , slecht een Duitse en een Engelse versie

Herman ter Maten

Als u voor 100 % tevreden bent met een genealogie programma, moet u beslist NIET gaan veranderen. Voor veel gebruikers is een optimale support van de zijde van de fabrikant, een specifiek forum, NL talige helpdesk en een zeer goed (geïntegreerd) NL handboek van doorslag om een bepaald programma te kiezen. Het is jammer dat een deel van de keuzes gemaakt wordt om alleen financiële redenen.

Dat overgang van een specifiek programma naar een ander soms lastig is, kan ik beamen, (wij hebben als helpdesk vele omzettingen mogen begeleiden van de meest voorkomende genealogie programma's); de uitwisseling middels gedcom (dateert van 1996) is niet ideaal, maar met enige kennis van gedcom zijn de meeste problemen wel oplosbaar.

Frans van Bodegom

F.J. van Bodegom

Mijn ervaringen zijn overwegend positief. Op wat taalfoutjes na werkt het prima. Een erg groot voordeel is de koppeling met FamiliySearch. De interface/layout vind ik erg mooi en biedt veel mogelijkheden. 

Peter van Dinther

TIP. Er zijn momenteel veel kleine tussentijdse updates van MFT 9 merk ik. Misschien nog even wachten tot de nieuwe versie helemaal stabiel is? Kleine ongemakken worden nu uit de software gehaald. Echter, als je te lang wacht is de korting van 50% voorbij. Houdt dat in de gaten.

Adriaan Boiten

Waarom wachten? Die updates zijn gratis en geschieden bijna ongemerkt

Herman ter Maten

Sinds 9 jaar gebruik ik Macfamilytree. Ik zie op faceboek  een usersgroup van Macfamilytree; Engelstalig, maar geen Nederlandse gebruikersgroep (wel een Deense). Hoe heeft u die gevonden hr.of mw. Schade 

Annemieke Verhoogt

Hallo,

Ik wil wellicht overstappen naar een ander genealogisch softwareprogramma voor mijn Mac. Ik werk momenteel met Reunion (Nederlandse taalmodule), maar wil mijn gegevens uiteindelijk ook in het Duits kunnen publiceren. Reunion heeft die mogelijkheid niet, MacFamilyTree daarentegen wel.

Wie heeft ervaring met beide programma's? Zijn ze aan elkaar gewaagd wat betreft functionaliteiten? Of heeft de ene beduidend meer of minder mogelijkheden dan de ander? Of zijn er, op de vormgeving na, wellicht amper verschillen tussen beide programma's?

Tot slot, klopt het dat MacFamilyTree een product is van dan wel gelieerd is aan MyHeritage? 

Dank alvast voor de informatie!

Groet, Zeger

Zeger

Op je laatste vraag kan ik een antwoord geven. MacFamilyTree 9 werkt nauw samen met FamilySearch. Succes!

Adriaan Boiten

Er bestaan verschillende contactgroepen voor MFT. Facebook heeft bv https://www.facebook.com/search/top/?q=MacFamilyTree%20gebruikers&epa=SEARCH_BOX Welkom

Schade

Wie heeft er voor mij een kopie van zijn manier hoe hij bronvermelding heeft ingevuld in MacFamilyTreeg 9. Ik merk dat ik het moeilijk vind om dit goed te bepalen? Dank. 

RemcoBaten

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat niemand van de 'MacFamilytree community' de moeite heeft genomen om (via het Forum) op de vraag van dhr. Baten (van 25 oktober 2020) te reageren. 
Hoewel géén direct antwoord op uw vraag: graag wil ik u uitnodigen om eens te kijken bij de FAQ van CQ Software (https://www.cq-software.nl/gebruikersvragen-faq-r13/) bij het item 'Bronnen', mogelijk dat u hier nuttige informatie vindt.
Kijk ook eens bij: https://www.cq-software.nl/wp-content/uploads/Handreiking-bronvermeldingen.pdf

Frans van Bodegom

F.J. van Bodegom


Beste heer Bodegom, eens met uw constatering, hier is m.i. juist dit forum voor. Ik ga kijken naar suggestie. Dank voor uw reactie. Hartelijke groet, Remco

RemcoBatenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu