stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Bronnen vastleggen in Haza Data


Profiel afbeelding

Ik maak al jaren met veel plezier gebruik van Haza Data maar het lukt me niet goed om mijn ingevoerde persoonsgegeven met 'bronnen' te verrijken. Wie heeft daar ervaring mee en kan me even een duwtje in de goede richting geven?

type problemen:

1 ik heb een 'hiërarchische structuur' in de bronnen geprobeerd aan te maken (bijv Burgerlijke Stand als 'hoogste niveau' daaronder, BS Huwelijk, geboorte en overlijden als laag daaronder, en tenslotte in de persoonsvermeldingen de nadere aanduiding middels actenummer) .  ondanks deze ogenschijnlijk logische opbouw verschijnen de bronvermeldingen niet in de uitvoer/publicaties zoals parentelen , kwartierstaten etc. Hoe komt dat? verkeerde invoer/inrichting van de Bronnen of een ontbrekende instelling bij de uitvoer/publicaties zodat bronnen niet mee afgedrukt worden?)

 

2 GEDCOM export naar GenealogieOnline: ondanks dus het feit dat ik bronnen in Haza Data heb ingevoerd komen de bronvermeldingen niet mee over via het Gedcombestand naar Genealogie on line. Ligt dit aan Haza Data ( bijv op basis van de problemen onder punt 1) hierboven) of komen brongegevens überhaupt nooit mee met GEDCOM

 

ben benieuwd naar ervaringen bij andere gebruikers

 

groet Marcel de Ruiter

Marcel de Ruiter

Everardus Rollema

Dank Everardus! Klopt, deze vraag is ook van mij en sluit aan op de zoektocht die ik aan het doen ben. Omdat het 'probleem' zowel in GenalogieOnline zou kunnen zitten als in Haza Data heb ik de vragen op 2 fora geplaatst, 1 x op Genealogische Software ( voor Haza Data gebruikers die daar wellicht atcief zijn ) als op Genealogie Online Forum mocht het aldaar bekend zijn. Ben benieuwd wie er een inhoudelijke reactie op kan geven.

Marcel de Ruiter

Ik ben gewoon even benieuwd waarom mensen Haza Data gebruiken?

Inge


Als genealogiesoftware waarna ik de output daarvan via GEDCOM in Genealogie Online upload. Tot nu toe vele jaren tevreden gebruiker maar zit te 'worstelen ' met het gebruik van Bronnen

Marcel de RuiterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu