stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Oproep steun Aldfaer



Profiel afbeelding

Beste mensen,

Ik maak al vele, vele jaren gebruik van het gratis stamboomprogramma Aldfaer. Via dit programma kan ik mijn stamboom bij Genealogie Online plaatsen. Ik ondersteun dan ook van ganser harte de oproep van Aldfaer en ik hoop velen met mij:

"Aldfaer is een Nederlandstalig stamboomprogramma, dat geheel gratis beschikbaar is en dat willen we zo houden.

Net als andere softwareleveranciers ervaren wij noodzakelijk onderhoud aan de software omdat Windows met nieuwe versies uitkomt en wij Aldfaer daarop moeten aanpassen. Maar tegelijk willen wij er voor zorgen dat alle gebruikers met een oudere Windowsversie het vernieuwde programma nog steeds kunnen gebruiken. Daarnaast streven wij ernaar nieuwe functionaliteiten aan ons pakket toe te voegen.

Om dit alles te kunnen blijven doen hebben wij betalingsverplichtingen naar anderen. Een belangrijk deel hiervan is ten behoeve van commerciële software voor de ontwikkeling van Aldfaer. Daarnaast brengen de website en het forum ook kosten met zich mee.

Als u ons wilt steunen dan kunt u dat doen door te klikken op https://aldfaerforum.nl/doneer en een betaling via iDeal te doen, dan wel zelf een bedrag over te maken naar IBAN NL33RABO0329936522 T.n.v.: Stichting Aldfaer te Kollum. 

Voor donaties van buiten Nederland geldt aanvullende informatie, die u moet vermelden bij uw storting: het IBAN (International Bank Account Number) en de BIC (Bank Identifier Code).
IBAN: NL33RABO0329936522
BIC code: RABONL2U

Hartelijk dank voor uw steun."

Groet,

Wim Hobers

Wim Hobers - 13 dec 2018 - 11:06

Aldfaer was toch gekocht door een commerciële partij (MyHeritage)?

Ronk - 20 dec 2018 - 11:12

Ron, je hebt het mis; Aldfaer is nog steeds van Stichting Aldfaer. Versie 6.0 (inmiddels zitten we al bijna op 7.1) is gebouwd met eenmalige financiële ondersteuning van MyHeritage (MH) mits er een koppeling kwam met het online deel van MH. En die (in/uit te schakelen) koppeling bestaat ALLEEN uit het kunnen zoeken in de bestanden van MH waarbij je voor EXTRA informatie betaald lid moet zijn (of worden) van MH.

Dat de gegevens uit het Aldfaer-bestand dan automatisch bij MH kwamen te staan is een "broodje Aap"-verhaal, bedacht door onwetenden die kennelijk verzot zijn op complottheorieën.

Carel Plantagie - 26 dec 2018 - 12:14

@Carel Plantagie . My Herritage is een commercieël bedrijf uit Israel die er alles aan doet om vanuit Genealogie (geen exacte wetenschap, dus puur hobby) bestanden tot zich te trekken met genealogische data. Het is ook de partij die regelmatig op de NL televisie reclame maakt voor een DNA-check. Met welk doel ze dit willen en doen, geeft hun website geen echt antwoord. Als je de Algemene Voorwaarden van My Herritage goed leest, kan je niet anders tot de conclusie komen, dat alles wat je bij hen aanbiedt, auteursrechterlijk eigendom wordt van My Herritage (incl. jouw DNA-profiel en ook dus alles wat je op hun sites publiceert). Let bij het lezen van die Algemene Voorwaarden, vooral op welk recht erop van toepassing is en ga daarna uitzoeken wat dat betekent.

Ik ben al 10 jaar een trouw gebruiker van Aldfaer en uitermate tevreden. Enige inmenging vanuit MyHerritage in Aldfaer is voor mij niet acceptabel. Aldfaer moet een onafhankelijk en vrij programma blijven, zonder commerciële inmenging.

Frank Bakkum - 10 jan 2019 - 18:15

@Frank. Ik kan het alleen maar eens zijn met je opgesomde feiten en mening.

Ik was destijds erg blij dat er een vervolg kwam op Aldfaer 4.2 door een eenmalige financiële bijdrage van MH; hiermee is Aldfaer 6 ontwikkeld (het zoeken in MH-bestanden was maar één van de nieuwe zaken). Maar ik zou graag willen dat Aldfaer 'levend' blijft en toekomstige ontwikkelingen van hardware (schijven, schermen, etc.) en software (Windows, upgrades van componenten, e.d.) blijft ondersteunen.

Kortom, ook ik ondersteun de oproep om te doneren.

Carel Plantagie - 12 jan 2019 - 13:36


Helemaal mee eens @Frank daarom heb ik na versie 4.2 geen upgrade meer gepakt.

ien lejeune - 22 jan 2019 - 15:47







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu