stamboomforum

Forum logoGenealogische software » bestand versturen


Profiel afbeelding

Ik wilde een bestand van mijn hele stamboom sturen naar een belangstellende nicht.Maar hoe doe ik dit?

ik heb windows 10 en Gmail.Hoe maak ik er een bestand van en hoe verstuur ik dit?

Wie kan mij helpen

ps ben ik hier bij het goede forum?

E Stoffelen

Geachte van Stoffelen,

Allereerst een kopie maken van het te versturen bestand. Dan optikken het programma wetransfer. Het gewenste e-mails adres intikken alsmede jou e-mail adres. dan krijg je de gelegenheid om het bestand toe te voegen en te versturen.

 

Groeten van Terkos.

Terkos

Ik weet niet welke stamboomsoftware je gebruikt, maar normaal gesproken bevat het stamboomprogramma een optie om de stamboom te exporteren als Gedcom bestand. Dit Gedcom bestand kan in principe in elk ander stamboomprogramma weer worden geïmporteerd, dus als je dat bestand naar je nicht verstuurd kan zij het weer importeren in haar stamboomprogramma.

Dit bestand kan best groot zijn. Daarom wordt de optie om het bestand te versturen via WeTransfer genoemd, want waarschijnlijk is het bestand te groot om via gewone mail te versturen. Maar als je Gmail hebt, heb je ook Google Drive. Je zou ook het bestand daarin op kunnen slaan en vervolgens de link kunnen delen met je nicht.

Succes.

Carmen


Terkos bedankt voor je uitleg.

E StoffelenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!