stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Progen probleem [opgelost]


Profiel afbeelding

Mijn Comp. is vorige week gecrascht gevolg veel verdwenen maar deel werkt weer  Ik werk met Progen en Alles kwijt Heb in 2017 wel copy gemaakt maar kan deze niet meer invoegen omdat  er geen floppy meer zijn en  nu staat het op stick   Hoe krijg ik  bestand weer in progen   Wie heeft ervaring groet van Henk

Henk

Er bestaan USB floppy drives. Deze worden volop aangeboden op internet. Hiermee moet het mogelijk zijn het bestand te kopiëren. Veel succes, Bernard.

BH van Engen

Dank voor de tip Inmiddels  de gegevens ingevoerd    wel nog aanvullen   Mijn Dank   Groet van Henk 

Henk

Backup altijd met enige regelmaat en zorg dat ook de externe bestanden zoals b.v. akten en foto's mee komen. Handmatigheid (opnieuw invoeren) heeft altijd verlies tot gevolg. Het lukt niemand om die gegevens zo maar weer even gelijk te krijgen met wat je had (of het moet heel weinig zijn). Een computerprogramma goed gebruiken begint met begrijpen waar alles fysiek staat, zodat je zelf kunt ingrijpen en niet afhankelijk van de software wordt.

H.Schilder

Als je comp de geest geeft resp een crasch als gemeld komen er meer problemen tevoorschijn . Draaide met W7 maar die gaat vervallen dus nu W10   echter bij nieuw instaleren pakte die mijn Office 2007 niet want wordt niet meer ondersteund en dus niks op mijn comp  Gelukkig met mijn  oude schijf  kon ik er een deel weer opkrijgen . Evenzo met Live mail welke er ook uit gaat  en  al mijn  email m adressen kwijt incl    kalender met   de jarige  Fam leden  Baal als een stekker van W10 welke er nu opstaat.  Met  veel nieuwe dingen gaat het weer maar vond  w7 toch veel beter

Progen werkt weer  maar ben mijn oude instelling kwijt en mis  die erg. Had veel op een sticjk en op cd maar vooral office zal  wel internet halen  worden want de Office van W10 kost 100.-- euro per jaar en dat is mij te gek      Geen idee of ik  2016 Office er overheen kan zetten   die nog verkrijgbaar zijn en niet zo duur zijn    wie heeft een tip ????   

Groet van Henk.

Henk

Windows 7 updates stopt, maar blijft gewoon werken in lengte van jaren.

Updates hebben weinig nut en houden ons ict-ers allemaal van de straat.

Beter is om je meer zorgen te maken om de hardware leaks, waar zo'n beetje elke PC (vooral dus ook een Apple) last van heeft.

Bijna niemand doet hier wat mee en ik kom het weekelijks tegen.

Groet Herman

PS. Progen werkt ook gewoon in Windows 10 of 7 x86 (32 bits)

en er bestaan USB-floppydrives

Maar ook in Windows 10  of 7 x64 zijn er mogelijkheden met VDos

Hoe het bestand weer terug moet in ProGen vanaf de stick is het beste even contact zoeken

met een gebruikersgroep op https://www.pro-gen.nl/nlhome.htm

H.Schilder

Zoals ik al melde heb ik het Progen invoer probleem opgelost, ergelijk vind ik dat Microsoft wijzigingen heeft aangebracht in de bestanden van Progen  o.a   gegevens naar mijn printer en dat ik app s moet invoeren

Waar bemoeien deze MS lui zich mee  Krijg ellenlange voorschriften via mijn emal en zelf  zitten ze aan mijn spullen welke niet van MS zijn    Ik heb zo een spijt dat  ik van MS7 naar  MS10 gegaan ben Jaren lang probleemloos kunnen werken  en nu zitten n ze met  hun vingers alles wat tot mijn  comp behoord

  Had van Floppy  reeds vernomen dat je die kunt gebruiken en sla veel op  Gegevens sluiten over Progen.  groet Henk 

Henk


Hallo  Henk ,

Mooi dat het probleem met  ProGen  is  opgelost  ; zelf  bewaar ik sinds enige jaren ook alles van ProGen op een  externe  drive.

Wat betreft  MS  Office - daarvoor gebruik ik heel vaak  Open Ofice   hetgeen  gratis te  downloaden is.

vr. groet - Albert Veldhuis

Albert VeldhuisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu