stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Parenteel maken /zoeken op internet



Profiel afbeelding

Hoe kun je een parenteel maken van je familienaam. Moet je er een bepaald progamma voor downloaden?

Bedankt alvast voor uw antwoord

Ben Geisink - 22 jun 2019 - 15:58

Een parenteel maken van een familienaam lijkt mij niet te doen; niet elke naamdrager is van dezelfde familie. Een definitie van een parenteel is een in generaties gerangschikte opgave van de afstammelingen van een bepaald ouderpaar, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn. Het laat zich raden dat het samenstellen van een parenteel heel erg veel onderzoek vergt.

W. van der Kooij - 22 jun 2019 - 16:46

Beste Ben,

Ik werk nog met Haza-data 7.2F. Deze kende reeds zeer vroeg een rubriek Tekst uitvoer, o.a. de volgende mogelijkheden: genealogie, gezinsstaat, kwartierstaat, stamreeks etc.

Vraag om een kwarstaat van de door jouw ingevoerde persoon, dan zocht het programma zelf alle gegevens bij elkaar.

Dit DOS-programma is in 2002 opgevolgd door Haza-21 met nog veelmeer mogelijkheden. Een probeer versie is te downloaden. Kijk een of daarin de mogelijkheden, die jij zoekt.

Groeten van Terkos

Terkos - 22 jun 2019 - 21:15

Aldfaer heeft bij de rapporten een mogelijkheid om een parenteel aan te maken. Uiteraard krijg je dan meerdere familieamen omdat het gaat om ALLE nakomelingen van een bepaald echtpaar en dochters bij hun huwelijk de naam van hun echtgenoot "verspreiden".

Annemarie57 - 23 jun 2019 - 11:22


Ik gebruik hiervoor al wel 30 jaar gensdatapro. Werkt prima

R.J.Spreen 2 - 11 jul 2019 - 20:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu