stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Mac stamboom. software


Profiel afbeelding
Ik heb tot nu toe gewerkt met Aldfaer op de Pc en later ook op de Mac, maar dat laatste wordt steeds moeilijker. Ik overweeg nu om Mac software aan te schaffen bijv. FamilyTree. Heeft iemand ervaring met het overzetten van een Gedcom bestand in FamilyTree? Want ik moet wel zeker weten dat dat gaat lukken voordat ik de aanschaf doe...

B.Vlugter

Geachte mevrouw Vlugter,

Genealogie software is net als een maatkostuum, het moet er goed uitzien, gebruikersvriendelijk zijn, de wensen zijn erg persoonlijk.

Advies: download een demo van MacFamilyTree, Reunion, Heredis ed en kijk of het programma aan uw wensen voldoet, wat betreft programma, support (van fabrikant of gebruikersgroep, NL handboek etc.

Alleen laten leiden door de prijs en reviews is niet verstandig, kijk zelf wat u het beste past.
Nagenoeg iedere gebruiker zal van mening zijn dat ‘zijn’ programma het beste is.

Mocht u belangstelling hebben voor Reunion en wenst een uitgebreide demonstratie (uiteraard geheel vrijblijvend) en bereid richting Woerden te komen, dan bent u welkom voor het beantwoorden van vragen welke voor u van belang zijn. Gedcom heeft zijn pitfalls. De NL HelpDesk heeft ruime ervaring met het overzettenvan bestanden van ‘diverse pluimage’

Hoogachtend,

Frans van Bodegom
Reunion NL Helpdesk

F.J. van Bodegom

Graag willen wij de lezers attenderen op de volgende evenementen:
Kijk bij CQ Software -> Nieuws -> Evenementen

Het betreft:
1. De NGV afd. Amersfoort, jaarlijkse computermiddag 21 september 2019.
2. HCC! Genealogiedag op 26 oktober 2019 in het CODA in Apeldoorn.

Kijk ook eens bij de FAQ’s op deze site.

Frans van Bodegom
Reunion NL Helpdesk

F.J. van Bodegom

Hallo Mevrouw Vlugter.

Werk sinds twee jaar met MacFamilyTree en ben er zeer tevreden over. De layout en het gemak om mee te werken zijn uitstekend.

Werkte eerst met MyHeritage, maar naast dat dit niet goed werkte op mijn Mac werd de hoge prijs ook een belemmering.

Groetjes.

 

Jan Spandonk

Jan Spandonk

Hallo mevrouw Vlugter,

 

Ik werk sinds nu negen jaar met MacFamilyTree. Heb daar goede ervaringen mee. Destijds heb ik bewust voor MacFamilyTree gekozen vanwege het feit dat dit pakket toen het meest gebruiksvriendelijk was op mijn iMac (was namelijk Windows meer dan zat).

Ook bij vragen heeft Synium Software een uitstekende helpdesk die altijd antwoord geeft en zeer bereid is om mee te denken. Alle functies zijn op scherm mooi vormgegeven. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk, zeker in de nieuwste versie. Veel mogelijkheden om kwartierstaten, stambomen of andere vormen te printen. Alleen het printen van een een kale genealogie is niet mogelijk. Dat doe ik via een omweg door een GEDCOM bestand te exporteren en vervolgens in Aldfaer te importeren. Let op, dat vereist wel dat je een Mac versie van Aldfaer op je iMac zet en die is niet bepaald gebruiksvriendelijk. Maar eenmaal de weg gevonden is ook dat eenvoudig. 

Ik heb geen specifieke ervaring met het importeren van Gedcom bestanden in MacFamilyTree, maar dat zou volgens mij geen problemen moeten opleveren. Neem anders even contact op met Synium Software 

Veel succes. 

 

Ton Buitelaar

Ton Buitelaar

Ik kan het helemaal eens zijn met dhr. van Bodegom: download een probeer versie en probeer die dan ook zoveel mogelijk. Kijk naar alle in- en uitvoer mogelijkeden. Kijk naar wat U belangrijk vindt.

Een andere mogelijkheid voor de Mac is Gramps (gratis).

Eise van Dijk

Gramps is inderdaad gratis, maar heeft een behoorlijk steile leercurve, is ietwat spartaans, maar belangrijkste is dat het een zgn ‘geporte’ versie is van windows, via Crossover of een andere Wine variant. Zelf ben ik uiterst huiverig om mijn data via een of ander emulatie programma te draaien, zoals het draaien van Aldfaer op de mac via crossover. Het is maar de vraag of het programma straks naar behoren zal werken met het toekomende mac os x (Catalina), dat alleen maar met 64 bits programma’s kan werken.

Frans van Bodegom

Reunion NL HelpDesk

Nb. family tree maker (mackiev) for mac en family tree builder for mac (MyHeritage) zijn evenmin ‘mac-native’

F.J. van Bodegom

Ik gebruik al 8 jaar Reunion plus de ipadversie Reunion touch. Het gevalt me uitstekend, in alle opzichten. Onderhoud van de stamboom, rapportagemogelijkheden enz. Het kan zoveel dat het even duurt eer je er mee los bent, maar dan heb je ook wat. En de helpfunctie is uitstekend

 

ik zou zeggen, probeer de proefversie 

 

leen

leen couprie

Ik kan FamilyTree van Synium zeker aanbevelen. Destijds heb ik mijn bestanden makkelijk kunnen importeren. Er staan mij daarvan geen problemen meer bij.

Toon Cornelissen

Kleine correctie: Gramps heeft eigen versies voor Mac, Windows en Linux. Da's dan ook meteen het sterke punt: mocht men ooit willen overstappen van besturingssysteem dan kan dat probleemloos zonder conversie. Voor de rest heeft ieder programma sterke en zwakke punten en die zijn alleen maar te vinden door de programma's te gebruiken en die punten zijn voor iedereen verschillend.

Eise van Dijk

Bij GenealogyTools.com deze gigantische spreadsheet die de GEDCOM- capaciteiten van een aantal programma's vergelijkt.

Thijs Zandwijk


Ik werk ook met MacFamilyTree, heerlijk de synchronisatie tussen de Mac, Ipad en Iphone.

het enige wat mij niet lukt is foto’s exporteren naar Geneanet.org.

op Geneanet kan ik ook familie laten meekijken in de stamboom

Fred1962Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu