stamboomforum

Forum logoGenealogische software » App voor neven en nichten?


Profiel afbeelding
Beste mensen, ik was net op een familiefeest waarbij het (altijd weer) raden is wie die partner is van die neef die je al zolang niet meer gezien heeft. En hoeveel kinderen heeft nicht x ook alweer, en wat zijn de namen van die hummels?? Weten jullie of er een app is om (met zn allen) dit soort info bij te houden, als een soort levende stamboom? Alvast bedankt!

Janneke Polderman

Hoi Janneke, dat is een leuk idee maar je zit dan wel met een mega privacy issue. Ieder persoon moet namelijk toestemming geven dat zijn naam/gegevens in die app worden opgeslagen.

Als mensen dit willen weten, kan er beter een stamboom worden aangemaakt waar familie toegang toe krijgt en dit dan kunnen zien via Genealogie Online. Er kan dan gekozen worden of die mensen zichtbaar zijn of niet, en ook dat moet altijd eerst gevraagd worden aan die persoon.

Yolanda Lippens

beste Janneke,

als je die familiegegevens wilt beheren en delen met zeer betrouwbare mensen/familieleden, adviseer ik je om lid te worden van Geneanet (https://nl.geneanet.org/); deze hebben (ook) een overzichtelijke app voor je Android-mobiel.

Leonard van Kessel

Dank voor beide reacties. Privacy is inderdaad een issue, en ik was dus op zoek naar een afgeschermde omgeving waar iemand lid van kan worden om de gegevens te zien. Ben benieuwd hoe Geneanet dit geregeld heeft, en ga eens kijken..

Janneke Polderman

Hi Janneke, 

Zelf gebruik ik Macfamilytree voor laptop en Mobilefamilytree voor tablet en telefoon. Je kunt hier met meerdere mensen gebruik van maken en aan de stamboom werken. Het slaat het op in een eigen cloud. Het werkt wel met Apple en niet onder Windows. Vind het zelf helemaal top!

Groeten, Maud 

Maud Uilenbroek - van den Toorn


Ik heb zelf mijn hele bestand op mijn laptop staan. Als ik iemand wil laten zien wat ik zoal heb, maak ik een pdf en email ik het of ik print het uit. Zo kan het heel privé blijven en hoeft niemand zich zorgen te maken over de privacy.

F. van AndelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu