stamboomforum

Forum logoGenealogische software » gedcom-vraag


Profiel afbeelding

In een gedcom-bestand kan ik een datum aangeven met CIR (circa), CAL (calculated), BET (between) en nog enkele afkortingen.

Maar hoe geef ik nu een geschatte periode aan (ongeveer tussen december 1940 en juli 1942)? Ik meende 

2 DATE BET CAL DEC 1940 AND CAL JUL 1942

te kunnen gebruiken, maar dit wordt niet goedgekeurd.

Wie kan mij helpen?

Vriendelijke groet,

Guido van Harten

Guido van Harten


Voor zover ik het overzie staat een zo complexe datumomschrijving niet in de syntax van gedcom 5.5. Zie bijv. http://homepages.rootsweb.com/~pmcbride/gedcom/55gcch2.htm#S1

Is ook maar zeer de vraag of de syntax die jij voorstelt/probeert in de praktijk wel zal werken. Vrijwel geen enkel genealogisch programma zal er mee overweg kunnen. Bedenk dat gedcom in eerste instantie ontworpen is om gegevens die de leden van de LDS (de "Mormonen") intikten over te brengen naar hun centrale computer. En is uitgebreid om de genealogische (basis)gegevens tussen genealogische programma's te kunnen uitwisselen. Ga er dus nooit van uit dat via gedcom alle gegevens overgedragen zullen worden. Gedcom is geen tovermiddel !

Jouw regel 2 DATE BET CAL DEC 1940 AND CAL JUL 1942 bevat syntax die niet in de specificatie is opgenomen, en zal dus door jouw gedcomvalidator terecht afgewezen worden.. Je zult moeten terugvallen op 2 DATE BET  1940 AND  JUL 1942 . Iedereen zal hieruit begrijpen dat die tijdsperiode op een of andere manier geschat of berekend is. Dus de tag CAL (of EST) is totaal overbodig.

karel honingsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu