stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Software voor stamboom + familiearchief


Profiel afbeelding

Beste lezers,

Ik beheer een klein familiearchiefje van ongeveer 10 ordnermappen vol. De administratie daarvan staat in een Excel-sheet, waar ik eigenlijk vanaf wil. Is er misschien software waar je je stamboom in kunt maken, én je archief in kunt beheren?

Alvast bedankt, Romein van Buren

Romein van Buren

Beste Romein,

Er is tal van software (op dit forum is genoeg te vinden) waarmee je je stamboom goed kunt bijhouden en je gedigitaliseerde archiefstukken kunt koppelen. Dan heb je niet meer nodig dan de cloud en een usb-stick. En natuurlijk je archiefmappen voor de originele stukken.

Inge

Ik heb speciaal Legacy als 2e stamboomprogamma erbij  genomen om mijn documenten en foto's goed te kunnen ordenen en te overzien. Dit programma is ideaal hiervoor.

Betsy

Betsy Bajetto

Hoe doe je dat dan in de praktijk Betsy, werken met 2 stamboomprogramma's?

Ron


Gensdatapro werk ik al heel lang mee en is mijn "normale, dagelijkse" programma. Legacy is mijn controle programma, daar voer ik alles opnieuw in en controleer daarbij de bronnen, de documenten en ev. de foto's en Legacy is heel makkelijk en overzichtelijk hiervoor. Bovendien moet ik erbij zeggen dat ik al zolang bezig ben dat ik niet veel nieuwe voorouders kan vinden, dus controleren, aanvullen en ordenen zijn op het moment het belangrijkste.

Betsy BajettoPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu