stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Verwantschap opzoeken, welk genealogisch programma hiervoor ? [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik werkte vroeger met het HAZA-DATA programma. Daarmee kon ik verwantschappen opzoeken bv.Crevels Paul (geboorteplaats en datum)met Crevels Hubert (idem), dan bevestigde het programma dat dit mijn achterneef was (met afstamming). Welk genealogisch programma biedt gelijkaardige mogelijkheden ? 
 

——

Topic is verplaatst naar het juiste forum, verder de titel aangepast. Een titel verwantschap dekt de lading niet en graag voortaan een woord niet geheel in kapitale letters neerzetten.

Gr. Moderator

Paul Crevels

Ik gebruik het web gebaseerde TNG. Daarmee is dat ook mogelijk. De verwantschap wordt grafisch weergegeven en met de benaming van de graad verwantschap, zoals in onderstaande afbeelding:

Arnaud

Zou het programma Haza-21 hier aan voldoen, http://www.hazadata.com/

E.L.Smit

Ook het programma Aldfaer biedt de mogelijkheid om tussen twee willekeurige personen de verwantschap te berekenen, waarbij opgegeven kan worden hoeveel generaties terug gerekend moet worden (maximaal 25). Standaard wordt de verwantschap berekend met de hoofspersoon van de stamboom, maar het kan dus ook tussen twee willekeurige personen in de database. Je krijgt dan een tabelletje te zien met de voorouders van beide personen met hun kwartiernummers tot aan de gemeenschappelijke voorouder. En daarbij de KINcode volgens het Knot System voor verwantschapnotatie, de verwantschapsgraad en het consanguïniteitspercentage (3x woordwaarde).

Michaël

Boers


Aan alle mensen die mij hebben geholpen, hartelijk dank. Ondertussen is het probleem opgelost.

Paul CrevelsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu