stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Stamboom in Aldfaer 6.1 aanvullen/wijzigen [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik heb de beschikking over een uitgebreide stamboom in Aldfaer 6.1 als print-out en als digitaal bestand. Hoe kan ik het beste aanvullingen/correcties van persoonsgegevens aanbrengen?

Henk Vledder

Voor wat betreft de digitale versie: Ik neem aan, dat je aanvullingen en correcties wilt verwerken, en wel zo, dat deze in de oorspronkelijke stamboomgegevens verwerkt worden, maar dat het wel zichtbaar is, dat je bij die persoon iets hebt veranderd.

Ik zou de persoon waar je aanvullingen of correcties in verwerkt een andere kleur geeft. (Dat doe je op het laatste tabblad rechtsbovenin bij diversen, kleur aanvinken, en kleur kiezen) Daarnaast zou ik bij notities op het tabblad persoon, vermelden wat je veranderd hebt.

edit: niet oplossing voor de vraag. Sorry.....

Bedet

k heb van de weduwe van een overleden familielid een zeer uitgebreide stamboom van de familie gekregen . Jammer genoeg is het een print van een html document (ca. 200 pagina's, analoog) en het digitale bestand zelf. Op de laatste van de ca. 200 pagina's staat vermeld Aldfaer 6.1. Ik heb dus niet de beschikking over de oorspronkelijke gedcom formulieren. Kan je uit het html document de gedcom info reconstrueren?

Tot nu toe pas ik het bestand met Notepad++ aan, maar dat is tijdrovend.

Henk Vledder

Henk Vledder - gisteren — 14:28:

Ik heb de beschikking over een uitgebreide stamboom in Aldfaer 6.1 als print-out en als digitaal bestand.

Helaas kunt u met het html-bestand dat u hebt niet veel anders doen dan het wijzigen met een simpel tekstverwerkingsprogramma, of, wat handiger, een html-editor. Misschien vindt u een WYSIWIG-editor handiger werken dan Notepad++, waarvan u het gebruik omslachtig vindt. Ik gebruik zelf geen html-editors dus kan u op dit gebied niets uit eigen ervaring aanraden, maar ik hoorde altijd veel mensen over Adobe Dreamweaver.

Hebben de nabestaanden van uw familielid niet nog ergens het originele Aldfaer-bestand? Misschien kunt u eens vragen of ze de computer willen doorzoeken op een bestand met de extensie .aldf (misschien staat de hele naam van het stamboombestand ook wel ergens in het rapport vermeld). Heeft u dat bestand, dan kunt u het programma Aldfaer gratis downloaden: http://aldfaer.net/sitemap/index.php Aldfaer is inmiddels wel aan versie 8.0. Oudere bestanden kunnen geconverteerd worden, daarvan vindt u hier een handleiding: http://www.deruiter.ch/Aldfaer/Help/Aldfaer%20versie.pdf U zou dus Aldfaer 6.1 moeten installeren, uw .aldf-bestand daarmee openen, en vervolgens via versie 7.2 naar het huidige 8.0 kunnen converteren. Er staat een uitgebreid stappenplan in deze handleiding. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u hulp vragen op het Aldfaerforum: http://aldfaerforum.nl/forum.html

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl

Microsoft Word kan HTML bestanden van Aldfaer openen en bewerken, je kunt het bestand eventueel dan weer opslaan als PDF of Word document. Voor het verwerken van het bestand werkt dat prettiger dan een teksteditor.

Gaat het om een paar kleine wijzigingen, dan zou ik het daarbij laten. Indien je meer en vaker zaken wilt wijzigen, dan is een diepte-investering qua tijd nodig en moet je via plakken-en-knippen alle gegevens overnemen in een nieuwe Aldfaer stamboom.
Je hebt daarna het voordeel van eenvoudiger wijzigingen te kunnen doorvoeren en de uitgebreide rapportagemogelijkheden die Aldfaer biedt.

Michaël

Boers


Graag wil alle auteurs danken voor hun bijdragen. Ik ga me beraden wat te doen!

Met vriendelijke groet,

Henk

Henk VledderPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu