stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Aldfear 8.1 installeren op iMac opgelost



Profiel afbeelding

Heeft iemand een handleiding hoe je stap voor stap Aldfear 8.1 op je iMac kan installeren. Het is mij bekend dat dit mogelijk is, maar de know how ontbreekt mij. Ik zou het programma graag willen proberen, dus ik hoop dat iemand mij aan de handleiding kan helpen. Met dank en vriendelijke groeten, Frits (fmbeunke@gmail.com)

Frits M. Beunke - 14 apr 2020 - 19:45

Geachte heer Beunke,

Het programma Aldfaer is 32 bits en zal dus op een iMac (waarop bijna altijd een 64 bits macOS staat) niet kunnen werken.
In het verleden was het mogelijk om een oudere versie van Aldfaer te draaien op een (oudere) iMac, met ouder MacOSX, middels een emulatie programma, zoals CrossOver of een andere afgeleide van Wine.
Er blijven twee mogelijkheden:
- aanschaf van programma Parallels en aanschaf van een Windows OS (licentiekosten)
- opstarten met BootCamp en aanschaf van Windows OS (licentiekosten)

Op het Aldfaer forum is hierover heel wat geschreven.

Frans van Bodegom
Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom - 14 apr 2020 - 20:38 (laatst bijgewerkt 14 apr 2020 — 22:14 door auteur)

Geachte heer Van Bodegom,

Hartelijk dank voor uw snelle reactie en ik begrijp nu het probleem dat ik ook met andere programma's in combinatie met mijn iMac ondervind. Ik had aanvankelijk en naar volle tevredenheid MyHeritage (betaald) maar die ondersteunen de iMac ook niet meer en dat had idd ook al te maken met de overgang naar 64 bits van macOS.

Ik denk dat ik uw advies opvolg om Parallels i.c.m. windows OS aan te schaffen dan moet het probleem opgelost zijn.

Mag ik u nogmaals heel hartelijk bedanken.

Frits Beunke

Frits M. Beunke - 15 apr 2020 - 09:40

Geachte heer Beunke,

Het programma van MyHeritage is in feite een (32 bits) Windows programma dat middels een truck geschikt gemaakt werd voor macOS X.
Aldfaer is en blijft een Windows programma en u mist de naadloze integratie met het macOS X, het is immers geen native mac programma.
Advies: lees eerst de discussie op het Aldfaer forum voor u kosten gaat maken voor Parallels, Windows licentie en houdt rekening met forse processor belasting en aanslag op het geheugen.

Frans van Bodegom
Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom - 15 apr 2020 - 09:57


Geachte heer Van Bodegom,

Ik ga uw advies volledig opvolgen mij er eerst goed in verdiepen alvorens kosten te maken. Super bedankt voor uw advies en hartelijke groeten,

Frits Beunke

Frits M. Beunke - 15 apr 2020 - 10:21







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu