stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » conversie opgelostProfiel afbeelding

ik kom in mijn stamboom werk steeds het woord conversie tegen wat betekend het ? En wat doet het met je gegevens?

E Stoffelen van geel - 8 jul 2020 - 13:30

Aangenomen dat u dezelfde Stoffelen bent als die op het Aldfaerforum: u werkt met een verouderde versie van Aldfaer. Om uw bestand in de nieuwste versie te gebruiken (v8.1), moet het geconverteerd worden, dat wil zeggen aangepast aan 8.1. Er verandert niets aan de gegevens in uw bestand. Zoek voor verdere instructies voor het overschakelen op een nieuwe versie even op het Aldfaerforum.

Vriendelijke groet,

Carl

Carl73 - 8 jul 2020 - 14:36

kan ik dus verder werken met de stamboom voor conversie vs 8?Of kan ik die beter weggooien.

E Stoffelen van geel - 9 jul 2020 - 14:28


E Stoffelen van geel - vandaag — 14:28:

kan ik dus verder werken met de stamboom voor conversie vs 8?

Nee, het bestand [naam]  - voor conversie vs8.alx is een soort back-up, die Aldfaer automatisch maakt voordat het de conversie uitvoert. Na de conversie opent u zoals gewoonlijk het bestand [naam].aldf, dat is het geconverteerde bestand. Mocht er iets misgegaan zijn tijdens de conversie en uw bestand komt er verminkt uit, dan hebt u het .alx-bestand nog achter de hand. Als de conversie goed verlopen is en u komt geen rare dingen tegen in uw bestand, dan kunt u na verloop van tijd het bestand [naam] - voor conversie vs8.alx weggooien.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 9 jul 2020 - 17:09De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu