stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Welk programma gebruiken jullie om je stamboom in te bouwen



Profiel afbeelding

@Herman het gaat nu een beetje voorbij aan wat hier door vraagstelster gevraagd wordt. Als je van MyHeritage afstapt, en natuurlijk valt er het nodige af te dingen op dit bedrijf maar op een ander programma overgaan betekend dan ook dat je geen gebruik meer kan maken van de databases en service die ze aanbieden en beschikbaar stellen.Die rechten en toegang kan je dus niet zomaar krijgen, ook niet met een DOS applicatie. Natuurlijk en goed voor de ontwikkeling is de nodige sceptische benadering, even wel slaagde MyHeritage erin om voor mij persoonlijk 40 theorieën te produceren over waarschijnlijke verwantschappen en na diepgaand onderzoek blijkt dat er maar 1 niet klopt dus ze doen wel degelijk iets nuttigs voor je om meer inzicht te krijgen. Mijn database bevat ongeveer 85.000 personen redelijk betrouwbaar, dat is de andere kant, zoiets heb je ook wel nodig om succes of voordeel te hebben van MyHeritage. Voor de gemiddelde gebruiker die een preferentie heeft voor de voordelen van DOS zal Brother's Keeper vrij goed voldoen. Eigenlijk puur DOS en je kan er ontzettend veel mee. Als je dieper gaat heb je echt meer kennis nodig en dat is meteen het antwoord waarom zoveel Windows en niet Linux. Het is gewoon teveel voor de gemiddelde gebruiker. Dus schaal terug naar beneden en geef haar het antwoord waar zij het meest aan heeft en niet het antwoord wat uiteindelijk optimaal zou kunnen zijn. Die vraag werd nu niet echt gesteld.

Uitgeschreven lid - 5 aug 2020 - 22:41 (laatst bijgewerkt 5 aug 2020 — 23:10 door auteur)

@Herman: Kan je eens wat screenshots plaatsen van hoe jouw programma eruit ziet?

Ronk - 6 aug 2020 - 11:37

@Ron, bij deze:

https://i.postimg.cc/MGkdtGpz/1.jpg
https://i.postimg.cc/7hLVbGmn/2.jpg
https://i.postimg.cc/rmjj8CCp/3.jpg
https://i.postimg.cc/hG9MYqXT/4.jpg
https://i.postimg.cc/V6m4QHtT/5.jpg
https://i.postimg.cc/zDd767Gt/6.jpg
https://i.postimg.cc/vHchsn1Q/7.jpg
https://i.postimg.cc/bNWTNvb1/8.jpg
https://i.postimg.cc/8cnbvpYQ/10.jpg

Uitgeschreven lid - 6 aug 2020 - 21:39

@Herman, dank je voor een inkijkje. Heel knap dat je dat zelf gemaakt hebt!

Ronk - 7 aug 2020 - 10:17


@Ron, Graag gedaan en dank voor het compliment.

Het heeft wel lange tijd online gestaan met een website gegenereerd uit de APPlicatie, maar zins ik bij Ziggo weg ben heb ik geen gratis webruimte meer.

Het is jaren werk geweest om tot zo iets te komen; zeker als je alle voorwaarden bekijkt.

Dit programma heeft me m'n know-how gebracht tot een basis voor grote groepen mensen op m'n werk m.b.t. Kwaliteitsanalyse software wat zo'n 15 jaar is gebruikt.

De programma routines zijn zo'n 80% voorwaardelijk en 20% tekst invoer.

In tijd kost het me ook zo'n 80% testen en 20% gebruik

Ik wilde maar nooit van de Windows api afhankelijker worden, omdat software dan helemaal niet zo lang mee gaat en je steeds weer ""deels overnieuw moet beginnen met declareren / testen"" omdat het steeds weer ietsje anders werkt. Dat zijn meestal de  zgn. updates.

Waar Windows erg goed in is; het zgn. afhankelijk maken probeerde ik hiermee te ontwijken.

Testen daarvan kost alleen maar veel tijd.

Bij mij zijn updates meestal alleen maar in functionaliteit toevoegen.

De basis voor het Windows output gedeelte is: Write to file and start the commands in it, in moeiteloos tot 100 begrensde processen.

De taakbalk onderin staat dan ook wel snel helemaal vol.

De feitelijke boodschap in deze topic van mij:

Mensen die hun eigen vertrouwde DOS-pakket willen blijven gebruiken en voldoende functies hebben, moeten dat ook gewoon blijven doen.

Er is totaal nog geen reden om over te stappen, dat het morgen in ene niet meer kan en anders kan dat nog steeds in b.v. virtual  Window 7 onder Hyper V. (alleen i7 en sommige i5 processoren) op meer dan voldoende snelheid. Ben je gelijk van al die hinderlijke updates af.

Ik ken voldoende bedrijven die nog steeds op die DOS-poot draaien, en Microsoft weet dat.

Uitgeschreven lid - 7 aug 2020 - 11:43 (laatst bijgewerkt 7 aug 2020 — 11:45 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu