stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Publicatie verversen (uploaden Gedcom) gaat moeizaamProfiel afbeelding

Als ik mijn publicatie wil verversen gaat mijn Chrome-browser daar prima mee om. De stappen tot het uploaden van de Gedcom dan.

Zodra ik op uploaden klik gebeuren er vreemde dingen. Waar voorheen ik onderaan de pagina zelfs het percentage van de upload kon zien, is het nu gissen wanneer het bestand goed is aangekomen. In 9 van de 10 gevallen blijft het scherm na verloop van tijd 'hangen', waardoor het onduidelijk is wanneer ik het tabblad kan sluiten.

Na enige tijd krijg ik gelukkig wel een bevestigingsmail dat het bestand is bijgewerkt. Mijn Gedcom-bestand is ongeveer 50 Mb.

Het zou zo'n verbetering zijn als er in de browser een voortgang van de upload te zien zou zijn en het scherm niet meer bevriest.

Ronk - 22 dec 2020 - 11:56 (laatst bijgewerkt 23 dec 2020 — 13:24 door auteur)

Beste Ronk,

Het systeem kan inderdaad moeite hebben met grote publicaties. Een voortgangsbalk lijkt zinvol, maar ook dat kost rekenkracht. Als uw scherm bevriest hoeft dat niet persé te betekenen dat er niet geupload wordt. Soms kan dit een aantal uren duren.

Belangrijk is dat uw pc/laptop op de stroom blijft, en u even geen andere werkzaamheden doet op dat apparaat.

Als ik het goed begrijp is het uiteindelijk wel gelukt?

Yolanda Lippens - 22 dec 2020 - 15:25

Dank je Yolanda,

Het uploaden van 50Mb is op zich niks, dat moet in een seconde gebeurt zijn. Uiteindelijk houdt al snel dat 'Knight rider balkje' al snel op met bewegen.

Ik sluit ook altijd mijn tabblad gewoon als dat gebeurt. Gelukkig loopt het uiteindelijk altijd goed af :-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ronk - 23 dec 2020 - 13:26 (laatst bijgewerkt 23 dec 2020 — 13:32 door auteur)


Het uploaden is niet het probleem, maar de verwerking van de inhoud juist wel. Mijn gedcom is 5 Mb en dat duurt ook even. Als uw bestand 10x zo groot is, dan is de server wel even bezig.... ik ga er van uit dat het uiteindelijk goed gaat. Zo niet, dan hoor ik dat graag.

Yolanda Lippens - 23 dec 2020 - 14:01Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu