stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » molenvermeldingen en Tweede Wereldoorlogslachtoffers



Profiel afbeelding

Genealogieonline biedt de mogelijkheid om molenvermeldingen en Tweede Wereldoorlogslachtoffers te markeren. Maar hoe kan ik deze gegevens in een gedcom verwerken?

Vorig jaar heb ik Tweede Wereldslachtoffers gemarkeerd in de online stamboom, maar nu ik een nieuwe gedcom heb geüpload, krijg ik de vraag weer opnieuw. Ik vind de gegevens niet terug in mijn stamboom.

Graag zou ik de gegevens in mijn stamboombestand willen opnemen. Maar hoe?

Marianne van Harten - 17 feb 2021 - 15:13

Mijn antwoord verschilt per onderwerp.

Hoe molenvermeldingen op te nemen vind je op

https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/molenaars/

Het betreft 'n éénmalige actie per molenaar met Ten Bruggencatenummer in de notitie bij het beroep. Genealogieonline herkent die nummers en beroep molenaar in veld Beroep in je GEDCOM.

Mogelijke WOII oorlogsslachtoffers herkent Genealogieonline op basis van jaar en/of plaats per persoon in je GEDCOM. Het beoordelen en eventueel markeren van mensen als oorlogsslachtoffer gebeurt op Genealogieonline, je zien er niets van in je GEDCOM, Genealogieonline bewaart de info.    

Benieuwd naar je reactie.

Pauline Berens Wesuwe - 10 apr 2021 - 12:31

Hoi Marianne, is je vraag inmiddels voldoende beantwoord? Zoja, wil je dan a.j.b. dit forum-item markeren als Opgelost, zodat de aandacht van dit forum zich kan focussen op nieuwe vragen en problemen? Zonee, wil je dan a.j.b. reageren op m'n bericht van 10 april?

Pauline Berens EBBI - 1 mei 2021 - 14:31

Mijn vraag bestond uit twee subvragen (misschien niet handig geweest).

De eerste vraag over de molenvermelding is opgelost.

Met betrekking tot mijn vraag over de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog: vlak na het starten van de actie op GenealogieOnline t.g.v. 75 jaar bevrijding, heb ik bij een aantal mensen mogen aangeven dat de gegevens in mijn stamboombestand matchten met de gegevens die op diverse andere websites werden gevonden. Vervolgens heb ik de personen ook in mijn stamboom gemarkeerd als slachtoffer.
Na verandering van mijn abonnement en opnieuw geüpload stamboombestand kreeg ik weer over dezelfde personen de vraag terug.

Zoals bij de molenvermeldingen in de omschrijving naar het Ten Bruggencatenummer is opgenomen, zo zou ik ook een opmerking verwerkbaar willen zien m.b.t. de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Vriendelijke groet,

Marianne van Harten

Marianne van Harten - 2 mei 2021 - 18:58


Bedankt voor je reactie. Je schreef:

"... zo zou ik ook een opmerking verwerkbaar willen zien m.b.t. de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog."

Ik begrijp dat je dat wilt, maar zo werkt t niet, nog niet tenminste. Het is aan Bob Coret om dat desgewenst mogelijk te maken, ik ga daar niet over. Er is iets voor te zeggen dat gebruikers die hun abonnement opwaarderen geen werk opnieuw hoeven te doen. Bij 'n gratis abonnement neem je zulk extra werk gemakkelijk op de koop toe:-)

Pauline Berens EBBI - 2 mei 2021 - 19:20 (laatst bijgewerkt 3 mei 2021 — 10:03 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu