stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Stamboom boek



Profiel afbeelding

Ik wil graag een stamboomboek aan maken. Patrimonium is een optie, maar daar kan ik geen documenten of historische dan wel familiefoto's in kwijt. Ook geen enkel antwoord gekregen m.b.t. pixel groottes of foto formaten van aan te leveren foto's en documenten.

Mijn vragen zijn:

Is er een alternatief waarmee dit wel mogelijk is d.m.v. een Gedcom?

Als ik een Gedcom aanmaak neemt die dan alle aangemaakte personen op of kan ik een bron aanwijzen?

Waar kan ik d.m.v. een Gedcom mijn gegevens het beste zodanig onderbrengen dat mijn nabestaanden er niet mee worden belast (ook niet financieel) en ik toch bij leven aanvullingen en wijzigingen tussentijd kan aanbrengen? 

Ik stel expertise op prijs, want ik heb (nog) geen ervaring in deze. 

R. van ROSSUM - 12 mar 2021 - 14:31

Patrimonium wat is dat ?, weinig of niets te vinden met Google search.

Verder een lastige discussie in deze, vandaar weinig of geen antwoord.

Niemand garandeert dat als u ergens gegevens plaatst deze ook nog over pak 'm beet 100 jaar nog bereikbaar zullen zijn.

Als u bij GO hier een Gedcom upload dan kunnen er ook plaatjes toegevoegd worden.

Als u een Gedcom aanmaakt dan worden in principe alle personen opgenomen, behalve privacy gevoelige informatie (zowel op GO en in uw eigen software mogelijk in te stellen.

Één en ander is dus wel afhankelijk van uw gegenereerde Gedcom door uw eigen software.

Nou is Gedcom helaas niet altijd zo standaard (vooral binnen eigen gebruikte software) als het lijkt; dus ook daar kunt u op diverse sites problemen mee verwachten.

Ook is het soms mogelijk onder voorwaarden bij een vereniging te plaatsen.

Als laatste het is wel erg handig om iemand binnen de familie te vinden die de voortgang probeert door te zetten.

Uitgeschreven lid - 13 mar 2021 - 13:41 (laatst bijgewerkt 13 mar 2021 — 13:44 door auteur)

Hartelijk dank voor de reactie. Het boek wat ik bedoelde wordt geconcipieerd door Patrinomia. Ik ben bang dat mijn woordvoorspeller daar heel anders over heeft gedacht;)

Ik heb toch wel het nodige aan uw reactie gehad, beseffende dat in de toekomst veel kan veranderen. Ik denk er dan ook over om mijn gegevens t.z.t. op te doen nemen in de database van het CBG. Dat lijkt mij het meest consistent. 

Blijft mijn vraag nog staan welk genealogisch medium een boek -als b.v. Patrinomia- kan genereren met familiefoto's en documenten uit de oude doos zogezegd. Patrinomia blijkt alleen de profielfoto's af te drukken. Dus wie dit leest en een tip heeft? Ik houd mij aanbevolen.

R. van ROSSUM - 13 mar 2021 - 14:10

Zie hier mijn artikel over het stamboomboek   https://www.yory.nl/boek-van-stamboom-maken/

Als dit niet voor u werkt en meer foto's wilt, dan kunt u ook b.v. Albelli of een fotoboek van de Hema gebruiken. Daar moet u dan wel de teksten handmatig inzetten, dus heeft een andere opzet. 

M.b.t. Patrimonium, ik weet niet of meerdere foto's die gekoppeld zijn aan een profiel ook afgedrukt kunnen worden. Zo niet, dan kunnen we dit doorgeven aan ze om te implementeren. 

Yolanda Lippens - 13 mar 2021 - 17:17

Ha Yolanda,

Patrinomia drukt inderdaad geen documenten en familiefoto's af, alleen de profielfoto's. Dat is spijtig omdat ik mijn 97 jarige moeder juist hiermee wilde verrassen. Oook genealogieonline biedt deze Patrinomia optie aan. Ik neem aan dat hier dezelfde voorwaarden gelden m.b.t. het bovenstaande.

Albelli ken ik goed (ik heb aldiverse vakantieboeken aangemaakt), maar ik mis dan uiteraard de genealogische opzet. Jammer voor mij (en mijn moeder) maar ook een gemiste (commerciële) kans voor Patrimonia. 

R. van ROSSUM - 13 mar 2021 - 18:47

Meneer Van Rossem,

Heeft u de vraag over meerdere foto's per persoon al op de Patronomia website gesteld? Daar is oa. een chatfunctie. Het is een Frans bedrijf, dus wel even in het Frans of Engels de vraag stellen.

Wat een andere "aanvliegroute" is om uw stamboom programma of Genealogie Online een rapport te laten maken en deze in Word dan verder bewerken, waaronder dan het plaatsen van de foto's. Op Genealogie Online worden van de stamboom en kwartierstaat ook een variant in Word (en PDF en EPUB) gemaakt, zie onderaan op bijv. https://www.genealogieonline.nl/genealogie-coret/stamboom/I000095/

Het laten drukken van een Word bestand kan bij diverse aanbieders, bijv. https://probook.nl/boekwinkel/familieboek-maken/ 

> Waar kan ik d.m.v. een Gedcom mijn gegevens het beste zodanig onderbrengen dat mijn nabestaanden er niet mee worden belast (ook niet financieel) en ik toch bij leven aanvullingen en wijzigingen tussentijd kan aanbrengen? 

Publicaties op Genealogie Online blijven ook na overlijden (gratis) getoond worden. U kunt op Genealogie Online in uw "Uw digitale, genealogische nalatenschap" aangeven of u wilt dat deze worden weggehaald of juist niet. Ook kunt u "stamboomerfgenamen" die na uw overlijden toegang krijgen tot alle foto's en het GEDCOM bestand.

Bob Coret - 17 mar 2021 - 14:00

Als ik naar een demo kijk van een boek, bijv. die van Rita Hayworth via https://www.patronomia.com/nl/books/demo dan zie ik daar meerdere foto's per persoon. 

Bob Coret - 17 mar 2021 - 14:02

Ik heb net ook via de chat op https://www.patronomia.com/nl/books/demo de vraag gesteld en ze bevestigen dat er meerdere foto's per persoon opgenomen kunnen worden en dus ook afgedrukt.

Bob Coret - 17 mar 2021 - 14:35

Beste Bob,

Ook ik heb geïnformeerd en kreeg deze reactie:

Hello, you are using a geneanet account rvanrossum
Unfortunately, for technical reason we can retrieve only the profile photo for each person in your geneanet tree.

NB : Most sample books come from FamilySearch accounts and show all photos.

Hetgeen klopt met mijn ervaring. Ik heb nu via (tip!) Clever PDF (gratis) het boek omgezet naar MS Word, waarbij i.t.t. andere converters de opmaak in tact is gebleven en bewerkbaar is. Je suggestie van Probook neem ik graag over!

R. van ROSSUM - 23 mar 2021 - 16:35


Met het amerikaans programma's "the complete genealogy reporter"en "the complete genealogy builder" kun je een uitgebreid word rapport/ stamboom maken. Ook in het nederlands. inclusief grafisch.

http://www.tcgr.bufton.org/

wimb - 31 mar 2021 - 10:48







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu