stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Myheritage circeldiagram opgelost



Profiel afbeelding

Hallo Joeke, bedankt voor alle info. Het is alleen net niet wat ik bedoel, het was al duidelijk hoe de cirkeldiagram eruit ziet, het gaat nu om hoe de optie Data en Plaatsen van Geboorte en Overlijden LETTERLIJK heet in het Engels. Dus eerst switchen naar taal Engels op de website, en dan in de keuzelijst kijken die de mogelijkheden van 'n cirkeldiagram aangeeft. Zie ook 't bericht dat ik vandaag 08:32 uur postte. Wil je 't a.j.b. nog 'n keer proberen? 

Plaats van huwelijk zou ik op de lijn zetten die beide echtelieden verbindt, lettergrootte afhankelijk van hoeveel ruimte is er, vooral geen achtergrondplaat, dat vermindert de leesbaarheid:-)

Pauline Berens EBBI - 20 apr 2021 - 15:46 (laatst bijgewerkt 20 apr 2021 — 16:39 door auteur)

 

Hallo Pauline,
Ik heb de taal op Engels gezet, hieronder de screenprints:
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Stap 2: Stijl 15

Stap 3:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Resultaat:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Gerrie Polhoud - 24 apr 2021 - 11:36

Dus opnieuw geen volledige datums en plaats, 

Gerrie Polhoud - 24 apr 2021 - 11:37

Bedankt Gerrie, de optie heet dus Dates and Places of Birth and Death. Het lijkt me dat je nu genoeg informatie hebt verzameld om het probleem aan te kaarten bij MyHeritage. Benieuwd hoelang 't duurt voordat 't probleem opgelost is. Succes!

Pauline Berens EBBI - 24 apr 2021 - 11:42

Uiteraard staat het iedereen vrij om My Heritage een aanpassing van de programmatuur te verzoeken, maar gezien mijn ervaringen met onder andere bugs, moet je niet veel verwachten. Dit soort dingen heeft voor MH lage prioriteit en men ziet het niet als een probleem.  Alleen in de prints (tekst) die MH aanbied zie je dat de volledige datum wordt genoemd. Bij de diagrammen beperkt men zich tot alleen een jaartal. Ook op de website wordt alleen het jaar genoemd en bij de persoonsgegevens zie je weer de volledige datum.  

Joeke de Jong - 24 apr 2021 - 12:39

Gewoon proberen Gerrie, mailen schijnt te werken bij MyHeritage. Benadruk dat het 'n bug is, dat het programma niet werkt zoals je mag verwachten op basis van de opties die je in de keuzelijst ziet. Noem 't vooral geen "aanpassing van de programmatuur", dat kan opgevat worden alsnog jij 'n uitbreiding van functionaliteit voorstelt.

Pauline Berens EBBI - 24 apr 2021 - 13:25

Hallo Gerrie, hoe staat 't met 't aankaarten van je probleem bij MyHeritage? 

Pauline Berens EBBI - 30 apr 2021 - 17:43

Hoi Pauline, jammer dat we samen geen oplossing kunnen vinden - maar dank voor het meedenken.
Ik heb het probleem op 5 april al gemaild aan support@MyHeritage.com. Netjes een ticketnummer gekregen, maar daarna niets meer gehoord - dus geen antwoord.

Ik zal het opnieuw aanmelden, met bovenstaande prints.

Duurt het beantwoorden altijd zo lang?

Gerrie Polhoud - 2 mei 2021 - 19:37

Of t altijd zo lang duurt voordat MyHeritage reageert kan ik niet beoordelen. Probeer wekelijks n herinnering te sturen. Niet opgeven!

Pauline Berens EBBI - 2 mei 2021 - 20:50

Beste Gerrie, de cirkeldiagrammen zijn juist bedoeld om compact een overzicht te geven van veel personen per generatie en laten dus geen ruimte voor veel informatie en wordt alleen de geboorte- en overlijdensdatum weergegeven.

Wil je een grafisch overzicht met meer informatie, kies dan voor één van de andere diagramopties in Family Tree Builder. Je kan dan kiezen uit tal van informatie om weer te geven per persoon.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ronk - 7 mei 2021 - 12:19

Hallo, ik heb bericht ontvangen van MyHeritage:
<knip>Onze oprechte excuses voor de vertraagde reactie, het had niet zo lang mogen duren voordat uw verzoek werd afgehandeld. Houd er rekening mee dat vanwege het weergaveprobleem de aangepaste feiten zoals een geboorteplaats of huwelijksdatums niet kunnen worden toegevoegd aan een waaierdiagram. Om aangepaste feiten toe te voegen, kunt u andere soorten grafieken uitproberen. <knip>
Conclusie: niet mogelijk dus op een circeldiagram. 
Allen dank voor het meedenken!

Gerrie Polhoud - 9 mei 2021 - 11:33

Niet helemaal volledig dat antwoord van MH: 

Weergaveprobleem? Dat is geen probleem maar gewoon de keuze van MH om dit type diagram leesbaar te houden.

Geen aangepaste feiten? Heeft niets met aanpassing van feiten te maken.

Ronk - 11 mei 2021 - 15:06


Graag gedaan Gerrie. Wil je dit probleem a.j.b. markeren als Opgelost? Dan kan het forum zich weer meer richten op nog niet opgeloste problemen 😉

Pauline Berens EBBI - 14 mei 2021 - 22:28







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu