stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Welk programma / softwarepakket kiezen opgelostProfiel afbeelding

Hallo allemaal. 

Ik ben een tijdje geleden begonnen met mijn stamboom onderzoek. En het aantal personen (760) en generaties (15) terug loopt snel op en ik kan nog verder. 

Het staat momenteel allemaal in een Excel tabel. Maar voor het overzicht wordt het wel tijd voor een stamboom programma. Nu staan er bovenaan dit forum een rijtje met programma's maar welke moet ik kiezen? 
Ik vind het belangrijk dat het export bestand universeel is en dat ik het geheel ook op mijn eigen pc kan opslaan. 
Ook zou het wel fijn zijn als ik het een en ander vlot kan uploaden vanuit mijn excel tabel. 

Wat is jullie advies.

 

Daarnaast wil ik ook de verificatie (aktes, registraties, etc.) van de relaties (nageslacht, ouders, etc.) vastleggen.
Ik hoef niet perse alle documenten in mijn bezit te hebben. Als ik het kan beperken tot een verwijzing naar het document in een archief ben ik ook tevreden.
Hoe doen jullie dat? 

 

Groetje Thomas

 

Inhoud tabel: 
unieke code per persoon | generaties terug | Naam | geslacht | geboorte- en sterfdag, geboordte- en sterfplaats | trouwdag.

Thomas Johannes van der Gaag - 1 jul 2021 - 16:15

Je schrijft: 

"Ook zou het wel fijn zijn als ik het een en ander vlot kan uploaden vanuit mijn excel tabel."

Het standaard bestandsformaat is GEDCOM. Je zou je Excel-bestand kunnen omvormen zoals beschreven in het template op

https://orba-design.com/ged.php

en vervolgens inlezen in hun Excel to Gedcom converter op

https://orba-design.com/ged-conv.php

Niet zelf geprobeerd, ik ben niet ooit begonnen met Excel, maar 't proberen waard. Het template kent de volgende kolommen zoals je zult zien:

ID Surname Given Name Sex Birth Date Birth Place Birth Note Death Date Death Place Death Note Other Notes
Als deze converter niet werkt zoek je 'n andere op internet:-)

De gegenereerde GEDCOM kun je vervolgens inlezen in elk stamboomprogramma. Welk genealogieprogramma je kiest is afhankelijk van 'n heleboel dingen. Als je wilt publiceren op Genealogieonline heb je genoeg aan 'n gratis muisgestuurd programma zoals Aldfaer of bijna gratis en niet-muisgestuurd zoals Pro-Gen. Zelf ben ik 'n enthousiaste Pro-Gen fan, o.a. vanwege de kleine kans op rsi, afbeeldingen niet per se nodig. Je schrijft niet dat je afbeeldingen wilt koppelen, wel wil je verwijzen naar archieven. In het bronveld kun je 'n link opnemen naar 'n akte, bijv. https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/106492516
of de akte beschrijven met aktenummer etc. zoals je die in 'n (onine) archief vindt. Je schrijft überhaubt niet dat je wilt publiceren, je wilt overzicht over je data. Dan kun je dus ook beginnen met omzetten naar GEDCOM, inlezen in 'n genealogieprogramma en later beslissen of je wilt publiceren.

Benieuwd of je hier verder mee komt. Succes!

Pauline Berens EBBI - 1 jul 2021 - 18:03

Bedankt voor de reactie. 

Ik had inderdaad niet de behoefte om afbeeldingen toe te voegen. Maar als ik het goed begrijp kan ik mijn gegevens altijd via GEDCOM bestand naar een ander programma over hevelen en wel foto's koppelen. 
Publiceren zou uiteindelijk ook de bedoeling zijn. Maar daarvoor hoef ik dus alleen het GEDCOM te exporteren en te uploaden.  

Wat ik in die omvormer niet terug zie is hoe de relatie tussen de personen is vast gelegd. (nakomelingen, getrouwd, partner, ouders, gescheiden, etc) Die verbinding zou ik dus nog zelf moeten maken. 

Ik heb voor nu even genoeg sturing gekregen om het een en ander verder uit te zoeken en op te pakken. 

Bedankt

Thomas Johannes van der Gaag - 5 jul 2021 - 15:11

Graag gedaan. Je hebt idd goed begrepen hoe GEDCOM werkt. En idd n tegenvaller dat je zelf nog relaties moet aanbrengen nadat je n GEDCOM hebt ingelezen die met n conversieprogramma uit Exceldata is gemaakt. Je kunt ook zelf zoeken naar n beter conversieprogramma. Googelen op bijv conversie Excel GEDCOM. Succes!

Je hebt nu 750 mensen in Excel begrijp ik, je verhaal doet me denken aan t inlezen laatst van n Excelsheet met data van n heel kerkhof rechtstreeks in FindaGrave, daar ontbraken ook relaties in t template. 1200 mensen meen ik, zeker bij neefjes/ nichtjes vernoemd naar dezelfde opa/oma en als baby overleden is het moeilijk ze uit elkaar te houden zonder ouders te koppelen. Als ik meer tijd heb ga ik dat koppelen nog ns afmaken, maar nu ff niet. 

Als je vindt dat je vraag voldoende beantwoord is wil je dan je vraag als opgelost markeren? Dan kan de aandacht van dit forum zich weer focussen op nieuwe problemen😉

Pauline Berens EBBI - 5 jul 2021 - 19:33 (laatst bijgewerkt 18 jul 2021 — 18:19 door auteur)

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 18 jul 2021 - 13:56 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:20 door auteur)

Is je probleem inmiddels opgelost? Zoja, wil je het dan a.j.b. als opgelost markeren? Dan kan de aandacht van dit forum zich weer focussen op nieuwe problemen😉

Pauline Berens EBBI - 25 aug 2021 - 13:37


Het heeft mij inderdaad geholpen om de data over te zetten. 

Bedankt.

Thomas Johannes van der Gaag - 1 sep 2021 - 10:57De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu