stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » genealogie op chromebook opgelost



Profiel afbeelding

Bij het opstellen van mijn huidige stamboom heb ik op mijn windows computer het programma Aldfaer gebruikt.

Kortgeleden ben ik overgestapt naar een Chromebook. Kan iemand mij vertellen welk programma/app ik hier kan gebruiken om verder te werken aan mijn stamboom?

ben van der ploeg - 19 aug 2021 - 18:31

Dag Jan,

Volgens mij verwijst de gevonde pagina naar problemen/oplossingen met de Chrome browser. Niet naar de Chromebook computer. Bij mijn weten draait Aldfaer niet op een Chromebook.

Michaël

Boers 2 - 19 aug 2021 - 19:55

Beste Boers,

dank je wel.

dan haal ik mijn antwoord weg.

Jan Clavaux - 19 aug 2021 - 20:18 (laatst bijgewerkt 19 aug 2021 — 20:21 door auteur)

Omdat je op een chromebook geen software kunt installeren ben je beperkt tot online sites waar je je stamboom kunt bewerken. Veelal zullen dit betaalde sites zijn, zoals bijvoorbeeld MyHeritage. Mogelijk is het aanmaken van een stamboom op familysearch een optie. Let wel op bij deze organisaties ben je geen 'eigenaar' meer van je eigen gegevens, en zullen deze gedeeld worden met het internet of zelfs actief gedeeld worden met andere gebruikers (smart matching).

Wanneer je toegang hebt tot een eigen webserver is de toepassing webtrees een optie. Voordeel is dan je dan wel 'eigenaar' blijft van je eigen gegevens, en kun je instellen wat je wel en niet openbaar maakt.

FransW - 19 aug 2021 - 21:02

Je zou ook nog je meest recente GEDCOM kunnen uploaden naar https://nl.geneanet.org/ en daar verder bewerken. Dit kan gratis, maar als je meer functionaliteit wilt kun 'n Premium abo vanaf € 12,50 per kwartaal nemen.

Pauline Berens EBBI - 24 aug 2021 - 15:16


Hallo Ben, is je vraag inmiddels afdoende beantwoord? Zoja, wil je dan dit probleem a.j.b. als Opgelost markeren? Dan kan de aandacht van dit forum zich weer richten op nieuwe vragen/problemen:-)

Pauline Berens EBBI - 5 sep 2021 - 11:03







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu