stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Fotogenealogie met computerprogammaProfiel afbeelding

L.S., weet iemand of er een computerprogramma bestaat waarin foto's met personen in mappen geplaatst kunnen worden, die dan weer gekoppeld worden aan een evenement op een tijdsbalk en een locatie? Heb namelijk ook diverse foto's van o.a. ouders en grootouders, die ik graag op die manier wil bewaren en vindbaar wil maken.

JJAJ Wildenberg - 18 dec 2021 - 11:03 (laatst bijgewerkt 18 dec 2021 — 14:15 door moderator)

In Aldfaer zit een mogelijkheid om foto's, maar ook andere documenten te koppelen aan een persoon. Als je dan bij diezelfde persoon een "feit" aanmaakt dan kun je die foto of document koppelen aan dat feit. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld geboorteakten en dopen te voorzien in Aldfaer aan "geboorte" en op het bijbehorende tabblad "geboorte" komen dan in het klein de diverse akten en documenten te staan. 

Zo ook voor huwelijken, overlijden, maar ook dus voor feiten die je zelf aanmaakt. Mocht je bijvoorbeeld een diploma hebben, dan kun je dat inscannen, een feit biploma met omschrijving en data aanmaken, en daar de scan aan koppelen.

Is dit wat je bedoelt?

Bedet - 18 dec 2021 - 12:38

Centurial (www.centurial.net) is software dat uit gaat van bronnen, in plaats van personen.
Ook in dit programma kun je bestanden (bijvoorbeeld foto's) opnemen. Een foto is één soort bron.

Pas later hang je persoonsbeschrijvingen en eventueel relaties aan deze bron en feiten.
Het programma is relatief nieuw en hevig in ontwikkeling. Dat is zowel een sterk punt (zeer actieve support en veel nieuwe functionaliteit), maar het betekent ook dat er veel functies nog niet aanwezig zijn, of nog niet uitontwikkeld zijn.

Centurial gebruikt wel de ideale methode om bewijzen van relaties tussen personen vast te leggen. Vooral in gevallen waar dit niet eenduidig is vast te stellen via een of twee bronnen die met elkaar in overeensteeming zijn. Het is ook erg sterk in het downloaden van bronnen en bronbeschrijvingen van bekende websites die in Nederland gebruikt worden.

Michaël

Boers 2 - 18 dec 2021 - 22:04


Heb je 'n webalbum overwogen van Google Photos? Per foto kun je 'n beschrijving en locatie toevoegen, alleen geen tijdlijn. Datums kun je natuurlijk wel kwijt in het beschrijvingveld. Je kunt 't webalbum zo instellen dat bezoekers wel/niet foto's kunnen toevoegen, foto's liken en reacties plaatsen en iedereen met de link het album wel/niet kan zien. Per foto kun je datum en tijd wijzigen, kan handig zijn om de dag dat de originele foto is gemaakt op te geven. Zoeken op tekst, bijv, naam, kan via het vergrootglassymbool Bekijken in het menu links op

https://photos.google.com/search

Hier 'n voorbeeld van 'n webalbum met kerken, geen mensen:

https://photos.app.goo.gl/HRm7wRNrhZ21FNQM9

Google Photos is geen computerprogramma, wel 'n cloudapplicatie. Je installeert 't dus niet op je pc/laptop, maar maakt 'n Google account aan en daarbinnen is Photos 1 van de vele apps.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 18:33 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 19:04 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu