stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Bowtie / das grafische kwartierstaatProfiel afbeelding

Momenteel gebruik ik Aldfaer wat erg goed bevalt. Maar momenteel kan ik met Aldfaer niet de grafische kwartierstaat maken die ik voor ogen heb. Wellicht is iemand bekend met Aldfaer. Persoonlijk vind ik de standaard grafische kwartierstaat prima, alleen wordt dat alles onder elkaar gezet. Graag zou ik een grafische kwartierstaat hebben in de vorm van een bowtie / (vlinder)das met mijzelf in het midden en dan bijvoorbeeld aan de rechterkant de familie van mijn vader, en aan de linkerkant de familie van mijn moeder. Nu heeft Aldfaer wel een optie om een grafische vlinderdas te maken alleen deze gaat maar tot vijf generaties terug. 
 

Weet iemand wellicht een ander programma welke ik zou kunnen gebruiken om een grote bowtie / (vlinder)das grafische kwartierstaat te maken?

 

Alvast dank.

J. Legebeke - 20 feb 2022 - 11:32

J. Legebeke - vandaag — 11:32:

Nu heeft Aldfaer wel een optie om een grafische vlinderdas te maken alleen deze gaat maar tot vijf generaties terug. 

Het aantal generaties kunt u zelf instellen; als u als rapport 'Familiedas' hebt gekozen en de vraag over het gebruik van het privacyfilter hebt beantwoord, opent er een menu waarin u 'Instellingen aanpassen (+ bewaren/gebruiken) kiest. U kunt daar het aantal generaties instellen; ik heb het even uitgeprobeerd met 9 en dat was geen probleem. Ik weet alleen niet of u bij 'bestandsselectie' de in het rapport opgenomen personen zo kunt kiezen als u wenst.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 20 feb 2022 - 13:05

In Family Tree Builder kan je ook werken vanuit een grafische vlinderdas-view:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ronk - 25 feb 2022 - 09:55

Bowtie en (vlinder)das waren nieuwe begrippen voor me in dit verband. In Pro-Gen kun je waaierdiagrammen genereren met 10 generaties, dat is inclusief de probant, zie

https://fjmblom.home.xs4all.nl/pbcirkel.pdf

Pagina 1 is afgedrukt op A1, A2 en A3 inmiddels 'n populair verjaardagscadeau binnen onze familie:-)

Als ik 't goed begrijp kun je zo'n waaierdiagram ook als bowtie / (vlinder)das zien. Wat vind je van deze waaierdiagram? Is dit wat je bedoelt? Misschien vind je 9 generaties in Aldfaer, zoals Carl aangeeft, goed genoeg? Het is mij niet duidelijk of deze 9 in- of exclusief de probant is.

Pauline Berens EBBI - 25 feb 2022 - 15:25

Pauline Berens EBBI - gisteren — 15:25:

Misschien vind je 9 generaties in Aldfaer, zoals Carl aangeeft, goed genoeg?

Wellicht kunnen het er nog veel meer zijn hè, ik heb maar even een getal ingevoerd hoger dan de vijf die de vraagsteller noemt. Het maximum staat vast wel ergens in de documentatie van Aldfaer.

Vriendelijke groeten,

Carl

Toevoeging: laat ook maar, https://aldfaerforum.nl/forum/sjablonen/7539-bowtie-kwartierstaat.html 

Carl73 - 26 feb 2022 - 23:54 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 10:41 door auteur)

Bedankt Carl, weet je ook of Ruud de Ruiter voor Aldfaer werkt? Je antwoord kan de betrouwbaarheid van z'n bewering vergroten:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 11:44 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 11:50 door auteur)

Bedankt allemaal voor de reacties zo ver!

 

@Carl: Ik heb uw suggestie geprobeerd en op de een of ander manier kan ik niet meer generaties krijgen dan 5. Bij de optie 'Instellingen aanpassen (+ bewaren/gebruiken)' kan ik geen optie vinden waar je het aantal generaties kan aanpassen. Uit de reactie van Ruid de Ruijter (Aldfaer forum) maak ik op dat je alleen naar de volgende generaties gaat doormiddel van door klikken. Hoe dan ook vind ik de grafische vormgeving van de Aldfaer vlinderdas niet zo mooi. Liever heb ik een vlinderdas in de vormgeving van de standaard Aldfaer grafisch kwartierstaat. 

@Ronk: Ik heb momenteel geen Family Tree builder, wellicht dat dit een optie is. Maar heb het idee dat dit een betaalde versie is...

@Pauline: Een waaierdiagram is zeker ook een mooie mogelijkheid. Mocht mijn originele idee niet lukken dan zal ik daar is naar kijken.

 

Mijn kwartierstaat bestaat momenteel uit ruim meer dan 9 generaties. Via MyHeritage kan ik wel enigszins de vlinderdas krijgen zoals ik die wil. Alleen met Aldfaer word vlinderdas als het ware iets in elkaar geschoven zodat die niet te groot wordt als je het uitprint. Terwijl die van MyHeritage meer uitgespreid is waardoor een mogelijke fysieke versie enorm groot wordt. Ik weet het ben een lastige klant. Wellicht dat ik is aan de onderliggende grafische code moet gaan knutselen om tot mijn gewenste vlinderdas te komen, of ik moet creabea bezig gaan in bijvoorbeeld paint/photoshop maar dat zal nogal wat werk worden.

J. Legebeke - 27 feb 2022 - 12:07

Als je voldoende geholpen bent wil je dan a.j.b. op de knop Markeer als Opgelost klikken? Dan kan de aandacht van dit forum zich weer richten op nieuwe vragen en problemen.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 16:09

J. Legebeke - vandaag — 12:07:

@Carl: Ik heb uw suggestie geprobeerd en op de een of ander manier kan ik niet meer generaties krijgen dan 5.

De verwarring is inmiddels op het Aldfaerforum opgelost zie ik; net als Ruud de Ruiter daar had ik het over een andere das dan u (familiedas-voorouderdas). Bij de familiedas is het aantal generaties dus onbeperkt maar bij de voorouderdas, het rapport dat u wenst, beperkt tot vijf. Bij het creëren van de voorouderdas wordt u dus ook niet gevraagd naar het aantal generaties, vandaar dat u dit niet in kunt stellen. Weer wat geleerd!

Vriendelijke groeten,

Carl 

Carl73 - 27 feb 2022 - 18:36


Beste J. Legebeke,

Family Tree Builder (FTB) is net als Adfaer eigendom van MyHeritage en gratis te gebruiken. Wil je bij FTB van meer functionaliteiten gebruik maken zoals publicatie op de website van MyHeritage, inzien van aktes en volledige koppeling met andere stambomen (smartmatches), dan kost dat geld. Je kan op zich prima zonder overigens. 

Er zijn veel fraaie overzichten mogelijk bij FTB; vlinderdas, cirkeldiagrammen, klassieke verticale boomweergave of "op zijn kant" zijn enkele voorbeelden en het is mogelijk flink te 'tweaken' aan de vormgeving. 

Ik zou wegblijven bij websites en je stamboomoverzichten puur via je computersoftware genereren. 

Ronk - 2 mar 2022 - 09:48 (laatst bijgewerkt 2 mar 2022 — 09:54 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu