stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » GensDataPro ten onrechte gemarginaliseerd bij "Gebruikte stamboomprogramma's". opgelost



Profiel afbeelding

Op de GenealogieOnline (GO) pagina Gebruikte stamboomprogramma's  zie ik behalve GensDataPro ook GensDataPro_b.

Door de gebruikers van GensDataPro in twee groepen op te splitsen wordt GensDataPro ten onterecht gemarginaliseerd. Samen hebben ze al lange tijd een aandeel van ca. 6 % en GensDataPro zou daarmee gewoon op plaats 3 moeten staan.

De twee groepen moeten dus gewoon samengevoegd worden.

Korte tijd heeft er in de GEDCOM van GensDataPro voor GO inderdaad gestaan: 1 SOUR GensDataPro_b     ipv    1 SOUR GensDataPro.

Dat was in de laatste versies van GensDataPro 2 (2.9.9.1 t/m 2.9.9.5) toen er een - nota bene speciaal ten behoeve van GenealogieOnline - aangepaste GEDCOM versie bestond. In de versies daarvoor en vanaf versie 3.0 (dec 2020) staat: 1 SOUR GensDataPro.

Ik heb dit eerder aangekaart op: het forum "Genealogie programma's / GEDCOMs" als: GensDataPro en GensDataPro_b, één categorie in "Gebruikte stamboomprogramma's" 

Gerrit Scholl - 3 mei 2022 - 00:41 (laatst bijgewerkt 3 mei 2022 — 18:54 door auteur)

Dag Gerrit, je kaart in je bericht 2 problemen aan, wil je het tweede a.j.b. in 'n nieuw forum-item zetten? Dat is meer overzichtelijk als mensen later op bepaalde onderwerpen zoeken op het forum.

Pauline Berens EBBI - 3 mei 2022 - 14:49

Dit keer geen onmogelijk verzoek, dus heb ik het 2e item verplaatst naar Heel veel lege pagina's bij GO "Gebruikte stamboomprogramma's".

Gerrit Scholl - 3 mei 2022 - 19:00

Als er merknamen samengevoegd gaan worden komen nog meer stamboomprogramma's in aanmerking. Hier volgt de Top 10 na samenvoegen op basis van sterk op elkaar lijkende merknamen. Nummer 23 valt op, omdat merknaaam ontbreekt?! Zelfs typo's in merknamen lijken voor te komen, met en zonder spaties. Zou "Genealogie Van de Velde" echt 'n merknaam zijn, of heeft de auteur de GEDCOM aangepast? Varianten op GensData zijn volgens mij niet alleen 32, 6, 7 en 26 maar ook 49 en 137. Deze nieuwe Top 10 komt behalve GensData ook Ancestry ten goede.

naamaantal%alternatieve naamalternatieve naamalternatieve naamalternatieve naamalternatieve naam
Aldfaer3.76734%     
MyHeritage Family Tree Builder2.74325%MyHeritageFamilyTreeBuilderGeni, a MyHeritage Company https://www.geni.com/   
GensData/D907317%GensDataProGensDataPro_bGensDataPro_cGD90 (GDP export)GD-Win
Ancestry Family Tree6666%Ancestry.com Family TreesAncestry.com Member Trees   
gwb2ged5945%gwb2ged_export    
PRO-GEN5045%     
Family Tree Maker 2005 for Windows2422%Family Tree Maker for MacFamily Tree Maker for Mac OS XFamily Tree Maker for Windows 
Legacy (R)2232%     
MacFamilyTree2162%     
BROSKEEP1671%     

Pauline Berens EBBI - 5 mei 2022 - 15:25 (laatst bijgewerkt 6 mei 2022 — 12:34 door auteur)

Dag Pauline

Ik vind je reaktie nogal onterecht en wat uit zijn verband gerukt.

Boven de pagina en in de titel van mijn item staat dat het gaat om Stamboomprogramma's, niet om merknamen.  GensDataPro is geen merknaam maar de naam van een stamboomprogramma.

GensDataPro en GensDataPro_b zijn Gedcoms gemaakt door één en hetzelfde programma, waar ten behoeve van GOnline een tijdelijke Gedcom met daarin GensDataPro_b heeft bestaan. Ook heb ik niet gevraagd GDP samen te voegen met GD90 - volgens mij een voorganger van GensDataPro. De versie GensDataPro_c had ik ook buiten beschouwing gelaten. Ik denk dat dat een testversie van GDP 3 geweest is met het oude GDP 2 Gedcom formaat.

Wel fijn dat GensDataPro in je lijstje nog steeds op plaats 3 staat, ondanks de samenvoegingen daaronder.

Ik kan niet beoordelen of voor sommige samenvoegingen in je lijstje hetzelfde geldt als voor GensDataPro.

Je bent nog wel vergeten Geni in je lijstje te verwerken :). Volgens mij valt die ook nog onder de paraplu van één van de grote merknamen.

Gerrit Scholl - 5 mei 2022 - 17:48

Inmiddels de Top 10 aangepast op Geni, a MyHeritage Company https://www.geni.com/, al maakt dat voor de rangorde niet uit.

Pauline Berens EBBI - 6 mei 2022 - 12:35

Gerrit,

Genealogie Online toont informatie die door stamboomonderzoekers wordt aangereikt in GEDCOM bestanden. Zo ook de naam van het programma. De naam "GensDataPro_b" (of "GensDataPro_c") is niet iets wat Genealogie Online verzint, maar dat één op één is overgenomen uit de GEDCOM die door een versie van GensDataPro is gemaakt (het veld HEAD.SOUR.NAME). Als de ontwikkelaar van GensDataPro de GEDCOM standaard had gevolgd dan zou de versie wijziging in HEAD.SOUR.VERS tot uiting zijn gekomen.

Ik heb de code nu aangepast zodat specifiek voor GensDataPro de _b en _c genegeerd worden. Want GensDataPro_b en GensDataPro_c programma's zijn nog steeds in gebruik en blijven dus in de toekomst binnen komen (maar dit onderscheidt is in het overzicht dus niet meer zichtbaar).

Bob Coret - 6 mei 2022 - 14:12

Erg bedankt. Dit is wat ik bedoelde. Ik weet niet of bij andere stamboomprogramma's hetzelfde speelt.

GensDataPro_b is ontstaan omdat GensDataPro tijdelijk een speciale GenealogieOnline knop heeft gehad die een iets afwijkende Gedcom produceerde. Omdat de 'normale' Gedcam al de tag GensDataPro had kreeg het GO format de tag GensDataPro_b mee.

Bij GensDataPro 3 is er maar één Gedcom formaat meer.

Ik zal deze items markeren als opgelost.

Gerrit Scholl - 6 mei 2022 - 15:25


..

Ronk - 20 jun 2022 - 11:12 (laatst bijgewerkt 20 jun 2022 — 11:21 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu