stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Ancestor Tree Manager (ATM), jong maar veelbelovendProfiel afbeelding

Onlangs sprak ik de maker van het genealogieprogramma Ancestor Tree Manager (ATM), Iris Voswinkel. 

Om deze software meer in de picture te zetten, heb ik er een artikel over geschreven.

https://www.yory.nl/ancestor-tree-manager-jonge-maar-veelbelovende-software/

Yolanda Lippens - 4 aug 2022 - 14:07

Beste Yolande,

 

Zeer nuttige en interessante revue.

Wat ik mis in je epistel is het woord GEDCOM. Is het programma gedcom compatibel? Kan je een gedcom uploaden en uitvoeren na bewerking in het programma. Als je moest de gebruiks vriendelijkheid scoren tussen 0-10 tussen ATM en Aldfaer. Welke score zou je beiden geven?

Luc Van Camp

Boom-België

luc.van.camp@telenet.be

Luc Van Camp - 12 aug 2022 - 14:54


Beste Luc, 

Ik had het niet apart verwoord, maar het is inderdaad mogelijk om een Gedcom te exporteren. Ik heb het artikel inmiddels aangepast. 

Zelf gebruik ik de Family Tree Builder, en heb geen ervaring met Aldfaer. Frappant genoeg is Iris begonnen met het ontwikkelen van ATM omdat ze teleurgesteld was in Aldfaer. Maar dat is een persoonlijke keuze geweest, aangezien er veel mensen wel tevreden zijn met Aldfaer.

Het is een hele persoonlijke keuze, wat vind je prettig werken, overzichtelijk, waar kan je goed mee uit de voeten? Ik vind zelf visuele overzichten en grafische weergave heel belangrijk, daarom heb ik destijds gekozen voor FTB. Maar overal zitten haken en ogen aan, ATM is heel basic, voor mij persoonlijk té basic. Maar m.b.t. de keuze in genealogie software bied ik alleen de mogelijkheden aan, en moet de gebruiker zelf uitzoeken wel programma het beste voor hem/haar past. 

Dank voor je alertheid!

Yolanda Lippens - 12 aug 2022 - 15:13Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu