stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Gedcom contrpleren opgelost



Profiel afbeelding

Ik krijg altijd de volgende melding van Genealogieonline:

Controle van uw ALDFAER GEDCOM bestand leert, dat er kans op informatie verlies is!

--

Hoe kan ik een fout vinden in een gedcom bestand?

Ik wil graag niet meer die melding krijgen.

johan scholte1948 - 21 okt 2022 - 16:36

Daar zijn verschilllende mogelijkheden voor, deels via een site, maar je kan ook eens kijken naar het programma Genealogica Grafica:

http://www.genealogicagrafica.nl/

Dit programma kan hele leuke dingen, zoals plaatjes maken, want het heet niet voor niets zo, maar het voelt ook een aantal interessante controles uit, op leeftijden, mensen die in 1 huwelijk 2 keer getrouwd zijn, hoeveel losse groepen je eventueel in je bestand hebt, enz. enz.

Enno Borgsteede - 21 okt 2022 - 17:57 (laatst bijgewerkt 21 okt 2022 — 17:57 door auteur)

De foutmeldingen die GenealogieOnline genereert na het importeren van een door Aldfaer geproduceerd Gedcom bestand zijn het gevolg van gesteggel tussen de ontwikkelaars van GenealogieOnline en Aldfaer over de interpretatie van de Gedcom standaard en welke standaard precies gevolgd moet worden.
Er is hoop dat beide ontwikkelteams de nieuwe staandaard Gedcom 7.X gaan ondersteunen, maar dit is voor beide teams een reuzeklus, terwijl de standaard zelf nog lang niet is uitgekristalliseerd. Vooralsnog zullen we als gebruikers moeten leven met de stekelige opmerkingen van het ene ontwikkelteam richting het andere.

Michaël

Boers 2 - 21 okt 2022 - 18:03

Dit snap ik, Maar ik bedoelde dat als ik mijn gedcom open, hoe kan ik zien dat er dan een fout inzit? is dat een bepaalde code ofzo? Mijn bestand bestaat uit ruim 200.000 personen. 

johan scholte1948 - 21 okt 2022 - 18:22


Dag Johan,

Met de hand een Gedcom bestand controleren is bijna onbegonnen werk. Zeker als het zo'n groot bestand is. De foutmeldingen hebben vaak te maken met de lengte van velden, die aan een maximum gebonden zijn, of hoe een bepaald feit moet worden opgeslagen, met gebruik van welke code. Het zijn dus meestal verschillen in gebruikte syntax en niet zozeer fouten op bestandsniveau.

Michaël

Boers 2 - 21 okt 2022 - 18:49







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu