stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Genealogie software



Profiel afbeelding

Welke genealogie software kan ik het beste gebruiken om verder te bouwen aan mijn stamboom. Ik zoek een overzichtelijk programma.

Het mag ook een online programma zijn. 

 

Vriendelijke groet, Henk Zuidersma

henk zuidersma - 4 jan 2023 - 18:24

Afgezien dat soortgelijke vragen al vaker in dit forum zijn gesteld, is hij onmogelijk te beantwoorden.
Overzichtelijkheid is een vorm van smaak, waarover niet valt te twisten. Wel, is het zo dat aan ieder genealogisch programma en zijn layout gewend moet worden. Wat voor een ervaren gebruiker overzichtelijk is, is voor een beginner een onoverzichtelijk brei aan gegevens.

Over het algemeen kun je aan betaalde software zwaardere eisen stellen, dan aan gratis software.
Online software is vooral gemakkelijk, indien er met meerdere gebruikers gelijktijdig gegevens worden ingevoerd. Offline software is vooral handig, omdat het toestaat om veel meer gestructureerde gegevens aan een persoon toe te voegen (er bestaan specifieke velden voor specifieke informatie). Offline software laat je ook beter kiezen wat je met een derde partij op het Internet wilt delen en wat je voor jezelf wilt houden (bij voorbeeld in verband met privacyregels). Offline software laat het toe je gegevens bij meer dan één Internetpartij te uploaden.
En offline software heeft vaak meer varianten beschikbaar om rapportages van de ingevoerde gegevens te maken voor eigen gebruik.

Kortom, zonder eerst duidelijk te definiëren van wat je wilt en wat je niet wilt, wat je kan en wat je niet kan, is de keuze niet te maken en kan er ook geen gedetailleerd advies gegeven worden.

Michaël

Boers 2 - 4 jan 2023 - 19:53


Ik gebruik vanaf het begin Aldfaer, http://aldfaer.net/sitemap/index.php , ik vind het buitengewoon handig, compleet, veel mogelijkheden voor rapportages (Bonusbijlagen installeren), er komen regelmatig nieuwe versies en er is een actief forum https://aldfaerforum.nl/forum.html 

Goede tips voor de keuze van een programma staan ook op de handige site van Yolanda Lippens: https://www.yory.nl/genealogie-software-stamboomonderzoek/, hierop ook weer doorverwijzingen naar bv. Wikipedia.

Yori is zowiezo een site met heel veel nuttige informatie en links over allerlei uithoeken van deze hobby!

Peter de Jong - 4 jan 2023 - 19:58







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu