stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Wat voor een notitie is dit?



Profiel afbeelding

Sorry, ik ben een beginner en heb de volgende vraag.

Ik zie op genealogieonline.nl bij een persoon van een stamboom (die door iemand anders is gemaakt) een notitie, ongeveer als volgt:
 

Hij is overleden op ... in ... , hij was toen ... jaar oud.

(zie rouwkaart, ......)

 


Dat "|  (zie rouwkaart, ....)" zal wel een notitie zijn die in het stamboomprogramma is ingevoerd, denk ik. Toch? Maar wat voor een notitie? Hoe voer ik in het stamboomprogramma (ik gebruik zelf Gramps) een dergelijke notitie in? Ik heb al wat geprobeerd en zie vervolgens in het GED bestand de door mij ingevoerde NOTE terug, maar deze notitie verschijnt helaas niet in de stamboom op genealogieonline. Moet ik een ander soort notitie kiezen? Zo ja, welke dan?
 

Lid - 27 feb 2023 - 22:25 (laatst bijgewerkt 28 feb 2023 — 12:59 door auteur)

Gewoon uitproberen; vul diverse notitievelden met 'n aanduiding voor 't notitieveld, bijv. "geboorte notitie referentieinformatie", genereer 'n GEDCOM en kijk op GenealogieOnline welk notitieveld werkt. Het lukt me in Gramps vandaag niet 'n GEDCOM te genereren, er gaat iets fout, dus ik kan je niet precies vertellen welk notitieveld je moet kiezen. Benieuwd of je zo verder kunt.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2023 - 21:36

@Pauline dank je wel voor je reactie! Het lukt nog niet.

Lid - 1 mar 2023 - 12:17


Het is lang geleden dat ik hier zelf een stamboom had staan, en ik weet dus ook niet welke notities vanuit Gramps wel of niet doorkomen. Je kan ze in Gramps zowel aan personen als gebeurtenissen koppelen, en aan nog veel meer objecten, dus aan die kant is er keus genoeg.

Zou het kunnen dat wat je ziet juist geen notitie is, maar een bronvermelding? Dat is namelijk waar ik een tekst als 'zie rouwkaart' juist verwacht.

Je kan dit denk ik makkelijk testen door een bronvermelding aan het overlijden te koppelen, in plaats van een notitie.

Enno Borgsteede - 7 mar 2023 - 15:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu