stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Verwijderen of editen losse personen



Profiel afbeelding

Zou graag losse personen willen verwijderen uit mijn publicatie, zonder de hele publicatie te moeten verwijderen en opnieuw uploaden. Is dat een te realiseren feature?

Rob Koch - 18 jun 2023 - 10:29

Even 'n misverstand wegwerken: Als je losse personen wilt verwijderen hoef je niet eerst je hele publicatie te verwijderen en 'n nieuwe GEDCOM uploaden, de nieuwe vervangt meteen de hele oude. De losse personen die je niet wilt zien in je publicatie neem je niet mee in de selectie voordat je 'n GEDCOM genereert in je stamboomprogramma. Nu je dit weet blijft dan je wens staan? 

Waarom wil je online mensen kunnen verwijderen uit je publicatie? Lijkt het je gemakkelijker dan de procedure hierboven beschreven? Volgens mij zou het kunnen op 'n simpele manier vergelijkbaar met het scherm Openbaarheid Personen. Alleen gaat dat scherm om toestemming geven per persoon om ze WEL te publiceren. Een vergelijkbaar scherm zou gemaakt kunnen worden om mensen te selecteren die NIET gepubliceerd mogen worden, vervolgens Publicatie Bijwerken, net als bij scherm Openbaarheid Personen. 

Natuurlijk is (bijna) elke wens technisch te realiseren, maar of nieuwe funcionaliteit ook commercieel interessant is is aan Bob Coret om te beslissen. 

Wist je dat je losse personen gemakkelijk kunt ontdekken in je publicatie? Zie

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/clusters.json

Pauline Berens EBBI - 18 jun 2023 - 17:11 (laatst bijgewerkt 20 jun 2023 — 17:53 door auteur)

Dankjewel voor je antwoord. Ik begrijp dat jullie ervan uitgaan dat gebruikers thuis één basis-stamboom op hun computer hebben, en daarvan eenmaal in de zoveel tijd een actuele versie publiceren. Ik zou liever mijn publicatie bij Genealogie Online tot mijn 'gouden standaard' bombarderen, en dus uitsluitend (online) willen bijwerken zodra ik een nieuwe bron als bewijs heb gevonden. Ik kan natuurlijk beginnen met alle personen waar ik géén bewijs voor heb (of alleen indirect) uit mijn 'thuisbestand' te verwijderen, en dan een half zo grote versie van mijn publicatie terugplaatsen, maar dan moet ik thuis weer verschillende versies van mijn stamboomfile uit elkaar gaan houden.

Beetje kip-en-ei achtig verhaal begrijp ik wel, maar ik heb nu juist met het doorgeven van bronverwijzingen via GEDCOM steeds een hoop gedoe om een voor Genealogie Online goed te interpreteren GEDCOM uit MacFamilyTree 10 te maken.  De eventueel meeveranderende datums zijn ook niet steeds even makkelijk consequent te houden als ik de hele tijd heen- en weer GEDCOMversies moet uitwisselen. Ik heb geen idee of het commercieel interessant genoeg is, maar bij de Amerikaanse en Israelische onlineconcullega's is het eenvoudig online een entry te verwijderen of bewerken. 

Rob Koch - 15 jul 2023 - 10:59


2% Van de gebruikers op GO heeft MacFamilyTree, volgens https://www.genealogieonline.nl/stamboom-programma.php

Er zijn hier dus relatief weinig mensen die je kunnen helpen met problemen specifiek voor dit stamboomprogramma. Overstappen naar 'n veelgebruikt gratis stamboomprogramma zoals Aldfaer is misschien handig. Alleen online werken is 'n heel ander concept dan waarop GO gebaseerd is. Je kunt dus ook op zoek gaan naar 'n platform dat online stamboom updaten wel ondersteunt zoals Geneanet, i.p.v. wachten op de gewenste wijziging op GO of hulp bij MacFamilyTree:-)

Pauline Berens EBBI - 15 jul 2023 - 12:28 (laatst bijgewerkt 15 jul 2023 — 13:12 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu