stamboomforum

Forum logoGenealogie software en GEDCOMs » MAC gebruikers


Profiel afbeelding

Ondanks het feit dat het genealogie programma Reunion:

- meer dan 20 jaar voor de Apple Macintosh bestaat,

- meer dan 15 jaar een Nederlandse taalmodule heeft (evenals handboek)

- er meer dan 700 gebruikers in Nederland zijn,

 

blijkt uit bovenstaande discussie dat dit bij veel Mac gebruikers niet bekend is.

Belangstellenden worden uitgenodigd eens te kijken op de site van Leister 

http://www.leisterpro.com/

 

Frans vanBodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 31 jan 2009 — 19:09

Op 20 februari 2009 is de laatste update van Reunion verschenen, versie 9.08.

De belangrijkste uitbreiding van Reunion 9.08 is de mogelijkheid om een Reunion familiebestand (of een deel daarvan) op de iPhone of de iPod Touch te plaatsen. Middels de iPhone of iPod Touch kunt u wijzigingen of aanvullingen aanbrengen in het familiebestand. Op een eenvoudige manier kan daarna het bestand op de iPhone 'gesynchroniseerd' worden met het hoofdbestand op de Macintosh.

Het is zeker ook de moeite waard om eens te kijken bij video pagina van Leister.

Het programma 'Reunion for iPhone' kan alléén via de iTunes store worden aangeschaft.

 

Geregistreerde Reuniongebruikers krijgen binnenkort bericht over de laatste update.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 23 feb 2009 — 17:33

Ik moet zeggen dat ik nogal schrik van de reacties op deze vraag. Er wordt aandacht gevraagd voor Mac-software en meteen wordt verwezen naar Windows-emulatoren en dergelijke oplossingen. Dat voelt voor mij toch een beetje als vloeken in de kerk. Zeker als je bedenkt dat er meerdere programma's speciaal voor Mac op de markt zijn, die niet van dergelijke kunstgrepen gebruik hoeven maken.

Zo gebruik ik al weer een paar jaar MacFamilyTree, wat speciaal voor Mac gebouwd is en, precies waar Mac bekend om staat, erg prettig en intuitief werkt. In mijn zoektocht naar een geschikt programma heb ik ook gekeken naar reunion, zoals hier eerder genoemd. Ik moet echter toegeven dat reunion bij mij afviel vanwege de website: weinig informatie en lijkt uit het jaar nul te stammen (tja, het oog wil ook wat, zeker op mijn Mac).

Maar ook de online-variant(en) mogen niet vergeten worden. Kijk eens op verwant.nl . Dat ziet er voor de meesten wellicht wat te 'modern' uit, maar werkt erg prettig. Vooral de stamboom-'werkplaats' is ideaal: in deze visuele stamboom voeg je personen toe en bewerk je ze op de plaats waar ze in de stamboom horen. Ook biedt verwant.nl de mogelijkheid om met meerdere mensen aan je stamboom te werken en biedt de mogelijkheid een .ged-bestand te exporteren.

Inkie - 3 mar 2009 — 00:36

Heb nu een macbook pro maar heb ook parrales met windows 7 erop.

ben een gebruiker van hazadata later haza 21, hoe kan ik die instaleren op de mac via parrallls

 

erik - 5 okt 2010 — 21:43

Als je wilt weten hoe Aldfaer op een mac kan worden gebruikt zonder dat je er windows op hoeft te installeren bezoek dan eens de volgende link:

http://aldfaer.net/aldfaerwiki/index.php?title=AldfaerWiki:Aldfaer_op_de_Mac

Ronald Balhan - 5 okt 2010 — 23:00

verwijdert

Herman P. - 6 okt 2010 — 09:09

Zoeken naar genealogische software voor de Mac:

http://download.cnet.com/mac/3151-20_4-0.html?tag=vtredir, en geef als zoekterm bijv. 'gedcom' in. Je krijgt dan een aantal opties voor gratis, shareware of commerciële programmatuur.

Zelf gebruik ik al jaren GEDitCOM. Een script voor het aanmaken van een nederlands-talige website is gratis beschikbaar. Misschien ben ik ook nog wel eens te motiveren om de gehele user-interface (dus alle schermen) nederlands te maken. Ooit. Eens ;-).

Ronald.

Ronald Hellenbrand - 6 okt 2010 — 12:37

Geachte lezers,

 

Hoewel de meeste genealogen gewend zijn geraakt aan een bepaald genealogie programma, is het erg jammer dat men zich in alle mogelijke lastige bochten gaat wringen om toch een dergelijk Windows programma op een Mac te draaien.

Derhalve wil ik de lezers (en Mac gebruikers) toch een keer uitnodigen om op de site van Leister (de maker van het genealogie programma Reunion) te kijken en een (Engelstalige) demo te downloaden.

Het programma en handboek is middels een NL taalmodule geheel Nederlandstalig, evenals alle rapportages en grafische overzichten.

Mocht u daarna behoefte hebben aan een gedachtenwisseling en zn. een uitgebreide demonstratie, neem dan contact met mij op.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 6 okt 2010 — 19:31

Ik ben ruim 5 jaar geleden van Windows overgestapt op de Mac. Destijds was er geen enkele mogelijkheid om Windows software te draaien op de Mac dus overgestapt op Reunion. 

Helaas ben ik niet tevreden over de wijze zoals Reunion lijsten produceert (kwestie van smaak) dus heb ik een Windows omgeving neergezet om Brothers Keeper te draaien. Die kan namelijk probleemloos lijsten aanmaken in verschillende talen. 

Het punt dat men over het hoofd ziet is dat bij de huidige Macs men de keus heeft tussen zowel Windows als Mac programma's en vrolijk kan werken met wat voor hem/haar het fijnste werkt. Mijn Windows omgeving op de Mac kan niet op Internet (geen last van virussen), bestanden worden bewaard in de Mac omgeving en gaan dus mee in de backups. Is er een probleem met Windows: geen man overboord, gewoon weggooien en een schone installatie en doordraaien.

Eise van Dijk - 20 dec 2010 — 18:21

Geachte heer van Dijk,

 

Uiteraard smaken verschillen, maar toch ben ik nieuwsgierig omdat u niet tevreden bent over de wijze zoals Reunion lijsten produceert. Voor zover ik kan zien heeft u tot heden géén wensen geuit bij de 'Wish list' van Leister en (kijkend naar mijn email box van Reunion) hebben wij hierover geen contact gehad.

 

F.J. van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 20 dec 2010 — 19:11

Ik was gewend aan de uitvoer van Brothers Keeper en ben daar heel tevreden mee. Reunion voegt hier en daar wat lege regels tussen (register uitvoer) en dat is gewoon niet mijn smaak. Ander punt is dat het aanmaken van uitvoer in een andere taal niet simpel te doen is (als er al een vertaling voor te vinden is).

Het wil niet zeggen dat ik ontevreden ben over Reunion: verre van dat, maar soms kan het fijner/handiger zijn om voor bepaalde doeleinden een ander pakket te gebruiken.  

Dat U niets kan vinden in de wish list en Uw mail kan kloppen: de vragen die ik had heb ik rechtstreeks aan Leisterpro gemaild en daar ook keurig en snel antwoord op gekregen. 

Eise van Dijk - 20 dec 2010 — 21:30

Ik heb ook jarenlang Aldfaer gebruikt. Twee jaar geleden overgestapt op Macintosh en sinds die tijd gebruik ik Aldfaer op Bootcamp op mijn Mac. Is alleen vervelend omschakelen iedere keer en ik wil eigenlijk helemaal van Windows af. Nu heb ik vorige week in de nieuwe Appstore van Apple het programma Macstamboom ontdekt. Kost wel 20 euro, maar dat valt ook nog wel mee. Het lijkt een fantastisch programma te zijn met erg veel mogelijkheden. Ik denk dat ik hiermee van Windows (en Aldfaer helaas) af kan komen.

Andre Naus - 9 jan 2011 — 10:33

Geachte heer Naus,

 

Mijn dringend advies is om niet alleen goed te kijken naar mogelijkheden van een programma, maar ook de onmogelijkheden.

Kijk vooral welke rapportage mogelijkheden een programma u kan bieden. 

 

Elementaire beschrijvende kwartierstaat rapporten en nakomelingen rapporten behoren in een goed programma aanwezig te zijn ! ! en de 'Virtuele bomen' die MacStambaum produceert zijn weliswaar 'oogstrelend', maar nagenoeg nutteloos.

Wat dat betreft zult u Aldfaer missen.

Kijk ook eens bij het programma Reunion.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk


F.J. van Bodegom - 9 jan 2011 — 11:29

Een paar berichten hierboven wordt een tip gegeven hoe je Aldfaer (gratis) op de Mac kan blijven gebruiken. Uit ervaring kan ik zeggen dat het veranderen van stamboompakket geen pretje is: ieder pakket doet het weer net even anders wat betreft opslag en weergaven en je zal heel nauwkeurig de zaak moeten nagaan om zien dat er geen gegevens verloren gaan.

Eise van Dijk - 9 jan 2011 — 12:53


Citaat:

Mijn dringend advies is om niet alleen goed te kijken naar mogelijkheden van een programma, maar ook de onmogelijkheden.

 

Nauw had ik toch echt wel een beter advies vewacht, dan alleen maar de rapport mogelijkheden.

 

Wat denk je van de mogelijkheid om je data over te kunnen zetten naar (hopelijk bijna) elk ander programma ?

Een gemis in heel veel software, dus ook bij Apple; en de backup mogelijkheid ?

(als je al veel hebt ingetikt is dat toch echt wel een wens van de meeste gebruikers lijkt mij; kijk daar dan ook vooral eerst na).

 

En minder belangrijk of dit nu onder Apple of Windows besturing draait, waar zgn. grote verschillen in aanwezig zijn.

 

Herman - 9 jan 2011 — 12:58
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.
Wel kunt u altijd een nieuw onderwerp starten.