stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Fam. Storre Meppen Duitsland



Profiel afbeelding

Hallo,

Ik ben opzoek naar de ouders van Nicolaas/Klaas Storre geboren 1767 te Meppen (Duitsland), overleden 19-11-1828 Bergschenhoek (NL).

Is er een makkelijke manier om dit vanuit Nederland uit te zoeken?

Mvg Denise

Denise Grimmelius-Storre - 26 jun 2008 - 13:20

Hallo Denise,

probeer het eens via deze link http://www.online-ofb.de/index.html

Groeten,

Jessica de Booij - 26 jun 2008 - 19:53

Hallo Jessica,

Bedankt voor je reactie. Ik heb even gekeken, heb zelfs wat Storre's gevonden maar niet degene die ik zoek jammer genoeg.

Groetjes Denise

Denise Grimmelius-Storre - 26 jun 2008 - 20:33

Hallo Denise,

Je kunt op deze mailinglijst een bericht sturen: http://list.genealogy.net/mailman/listinfo/emsland-bentheim-l . Als je Duits niet zo goed is, kan het ook in het Nederlands.


Groeten,

Frank

Frank Steggink - 26 jun 2008 - 23:34

Hallo Frank,

Bedankt voor je tip. Ik ben er gelijk even mee aan de slag gegaan.

Mijn Duits is inderdaad niet zo goed en de site werkt wat ingewikkeld (ik heb ook weinig ervaring met dit soort sites) maar ik ben aangemeld en heb een mail gestuurt. Nu hopen dat ik het goed heb gedaan en een reactie krijg :)

Groetjes Denise

Denise Grimmelius-Storre - 27 jun 2008 - 13:04

Hallo Denise,

Je mail is overgekomen :) Zie http://list.genealogy.net/mailman/archiv/emsland-bentheim-l/2008-06/msg00036.html

Ik weet niet wat je exacte instellingen zijn, maar als je vindt dat je teveel mail krijgt (mocht het erg druk zijn), dan kun je er ook voor kiezen om een "daily digest" te krijgen, d.w.z. een verzameling van alle berichten van een dag. Je kunt ook ontvangst van de mail uitzetten (als je je antwoord hebt, of als een antwoord uitblijft). In dat geval kun je toch de uitgewisselde mails online bekijken: http://list.genealogy.net/mailman/archiv/emsland-bentheim-l/

Groeten,

Frank

Frank Steggink - 27 jun 2008 - 14:22

Hallo Frank,

Goh is 't toch goed gegaan :)

Ik heb mijn instellingen idd niet op daily digest staan en ga dit zeker even veranderen als het te veel wordt.

Bedankt voor alle informatie!

Groetjes Denise

Denise Grimmelius-Storre - 27 jun 2008 - 14:51

Hallo Denise,

Ik zit met hetzelfde probleem als jij.

Bij mijn laatste bezoek aan het archief in Osnabrück heb ik gevonden dat Nicolaus Stürre een zoon is van Bernd Stúrre en Maria Brauer en gedoopt is in Steinbild op 24 november 1764. Ik beschik over een kopie van de doopakte.Het antwoord op jouw en mijn vraag moet liggen in het Rijksarchief in Den Haag, hier heb ik gevonden dat Stúrre in Nederland Storre is geworden en dat hij twee keer in Bergschenhoek getrouwd is geweest. Hij is overleden op 17 november 1828 in Bergschenhoek.

Maar wie is Jan Storre. ?? Hij was getuige met Gijsje Dietes op de doopakte van Catharina Knippers geboren 27 jan. 1790, dochter van Jan Knippers en Grietje Storre.

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt, ik hoor het graag.

Groetjes

Lida Storre

A. J. Storre - 29 jul 2008 - 12:17

Hallo Lida,

Ik ben ook even gaan zoeken naar deze Jan Storre. In het Gemeente archief van Rotterdam vind ik inderdaad de doop van Catharina, hier noemen ze deze familie alleen even Knuppels en Jan Storre heet als getuige Jan Storreet. De moeder Grietje heet eigenlijk Anna Margaretha (zo heet ze bij haar huwelijk dd. 12-05-1781 met Johan/Joannes/Jan Knippers). Wie Jan is, is voor mij ook een raadsel... Ook heb ik een Barend/Barent Storre gevonden die steeds getuige bij dopen/huwelijken is van Anna Margaretha/Grietje en Nicolaas/Klaas Storre. Bij het 2de huwelijk van Klaas Storre staat: bruidegom: met verkl. van broer: Barend Storre. Anna Margaretha/Grietje Storre is ook een zus van hen, ik heb haar overlijden gevonden dd. 02-07-1822, vader overledene bernardus Storre en moeder Marijtje Brouwel. 

Verder weet ik dat In Meppen een dependance is ingericht door het bisdom Osnabrück voor genealogisch onderzoek, op  www.kgverband-meppen.de kun je een afspraak geloof ik. Of is dit waar je geweest bent? (hier was ik van plan een keer naartoe te gaan namelijk)

Leuk trouwens dat je ook een Storre bent! Ik neem aan dat jij ook afstamt van Nicolaas/Klaas Storre? Omdat alle Storres hier in nederland hier vanaf stammen geloof ik?

Mvg Denise Grimmelius-Storre

Denise Grimmelius-Storre - 29 jul 2008 - 15:18

Hallo Denise,

Goede tip van Barend Storre als getuige. Dus het zijn broers. Samen zijn we er dus uitgekomen. Ik ben jaren geleden een keer naar het Archief in Osnabrück geweest. Hier nog volgen wat gegevens van Bernardus Storre. Hij is geboren in Beckhusen, dit gehucht ligt vlakbij Steinbild, tussen de dorpen Dörpen en Lathen in de streek Papenburg.  Anna Maria Brauers is geboren in Dörpen, en net als haar man R.K.gedoopt te Steinbild, kerk "St.Georg".  Gehuwd ;5-5-1748 ook in Steinbild. (mooie oude kerk). Kinderen uit dit huwelijk: Anna Margaretha Storre rond 1750,  Nicolaus 11-11-1752 geboren in Beckhusen. Patrinus(peter en meter) zijn Nicolaus Stürre en Helena Gerrels uit Sustry. Helena Stürre-Smitz nog niet gevonden dat dit een dochter van hen is.  Nicolaus is geboren 24 november 1764 Patrinus'(peter en meter) zijn Joannes onleesbaar en Anna Katharina Wesping. Steinbild komt vrij vertaald van: stenenveld. 

 Ja Denise wij stammen samen af van dezelfde Klaas Storre, leuk hé.

Groetjes en tot de volgende keer.

Lida Storre

A. J. Storre - 31 jul 2008 - 12:13

Hoi Lida,

Ik ben nog even gaan zoeken naar deze Helena en heb een admissie voor vestiging Gouda van een Helena Sturre - Arwenkarspel Steinbild akte 28-01-1782 en een admissie van Josephus Schmitz - van Natzijngen met akte 22-01-1782. Deze aktes zijn in te zien in groenehart archieven te Gouda. Als ik binnenkort tijd heb rij ik er even langs, misschien is er nog meer te vinden.

Zou jij de doopakte voor mij kunnen scannen en mailen? (en eventuele andere aktes die je uit duistland hebt) Ik heb voor jou, als je ze nog niet hebt, de trouwaktes van Klaas, de trouwakte van Anna Margaretha en de overlijdingsakte van Klaas. Je kan het mailen naar thenies@gmail.com.

Groetjes Denise

Denise Grimmelius-Storre - 2 aug 2008 - 15:01

Hallo,

Ik heb nog wat gegevens over de familie Sturre in Beckhusen. Ik vond van Bernardus Sturre en (Anna) Maria Brauer in totaal negen kinderen. De informatie is teveel om op het forum te zetten. Laat me even weten of jullie belangstelling hebben.

Met vriendelijke groet, René Remkes

Rene Remkes - 22 jan 2009 - 17:06

Beste Rene, Graag zou ik wat meer informatie willen hebben van de familie storre, zoals in reactie heb je informatie uit rutenbroek. Bij voorbaat dank. Janny van Herpen-Storre

n herpen-storre - 15 mei 2009 - 19:09

Dag Janny,

Kun je mij laten weten bij wie in jouw stamboom ik kan aansluiten? Zomaar in de wilde weg gegevens sturen, dat doe ik nooit.

Groeten, René

Rene Remkes - 15 mei 2009 - 22:00

Beste Rene, Heb onlangs een mailtje gestuurd maar geen bericht ontvangen. Graag wil ik weten waar de naam Heinrich Sturre oder Sinnige vandaan komt. Uit de families  komend naar de veenkolonies kom ik er niet uit Heb ook begrepen dat je een akte hebt van 1631 waar Heinrich een geldlening overeenkomst met de familie Frahme. Zou je me hierover kunnen berichten? Kun je me ook vertellen de naamswijzing van Nicolaus Sturre of Obbendorf of Hermsen hoe dit in elkaar zit. Graag tot wederhoren.

n herpen-storre - 27 aug 2009 - 19:22

Hallo,

In een acte van 1632 komt Henrich Sturre oder Sinnige voor als voogd. Over wiens kinderen wordt niet vermeld. In een document uit 1631 wordt hij Henrich Sturre genoemd. Omdat in de acte van 1632 ook een Wilcke Sinnigen voorkomt kan ik ze plaatsen in Düthe in het kerspel Lathen. Ik neem aan dat het hier om zijn broer gaat en dat dus Henrich ook uit Düthe stamt.

Henrich Sturre had als oorspronkelijke naam Sinnigen. Hij trouwde in op de Sturre-boerderij in Beckhusen en nam daarmee de achternaam van zijn echtgenote over. Dat was gebruikelijk. Achternamen hoorden niet bij mensen, maar bij boerderijen.

Bij Nicolaus Hermsen oder Sturre heb ik een vervelende vergissing gemaakt. Hij heet geen Obbendorf. (Ik heb alles nog een keer nagekeken in het DTB Steinbild en de fouten er uitgehaald. Het DTB is in deze periode moeilijk te lezen en dat heeft mij opgebroken.) Ook hij is ingetrouwd op de Sturre-boerderij. Zijn oorspronkelijke naam is Nicolaus Claessen en hij kwam ook uit Beckhusen. Omdat zijn vader Hermannus Claessen is werd hij ook aangeduid met een patroniem (vadersnaam): Hermsen. Door zijn huwelijk met Angelina Sturre nam hij haar achternaam over.

In bericht heb je het over families in de veenkoloniën waar je niet uit komt. Welke zijn dat?

Ik weet nog niet welke boerderij in Beckhusen van de familie Sturre was. Ik zal proberen dat te achterhalen. Bij de dopen van de kinderen van Nicolaus Hermsen gen. Sturre en Angelina Sturre zijn leden van de families Fromme (= Vroom van V&D) en Hesseling doopgetuigen. Omdat de dopen meestal thuis geschiedden denk ik dat ze vlakbij deze families woonden. Op beide boerderijen ben ik geweest en ik weet waar ze liggen.

Groeten, René

Rene Remkes - 6 sep 2009 - 00:59

Ik ben op zoek naar de (voor)ouders van Johann Sturre (muller/molenaar) te Rutenbrock geboren ca. 1775, gehuwd met (Geske) Gesina Deters. zoon Josef geb.: ?-1-1788; ? 4-11-1866

Gert Sturre - 5 okt 2010 - 21:28

Hallo Gert,

De vader Johann, geboren ca. 1775, die een zoon krijgt in 1788? Wil je daar nog even naar kijken?

Groeten, René Remkes

Rene Remkes - 5 okt 2010 - 22:03

Hallo Gert,

Ik denk dat je deze Johannes zoek: Johannes Sturre geboren: 5 Februari 1755 te Beckusen, Zoon van Bernardus Sturre en Anna Maria Brauwers. Johannes Sturre trouwde Gesina Deters 26 Januari 1779 in Dörpen.

 

Mvg Denise

Denise Grimmelius-Storre - 5 okt 2010 - 22:22


aan Denise, dank voor je antwoord. Dit was de missing link die ik zocht.

aan Rene, Ik ben erg benieuwd naar de locatie van de boerderijen die je hebt bezocht. (Fromme en Hesseling) Of heb je ondertussen de Sturre boederij kunnen localiseren?

Bij voorbaat dank voor je reactie.

Groeten Gert

Gert Sturre - 7 okt 2010 - 22:29







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu