stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Schröder/Böger uit Brakel(D)



Profiel afbeelding

Tot nu toe heb ik redelijk kunnen bewijzen dat Eva Maria Böger (Beuger) uit Brakel komt. Zij is daar geboren op 28 juli 1773. Zij overlijdt op 18 november 1813 in Amsterdam.

Waar ik nog op zoek naar ben is de herkomst van haar echtgenoot Hermanus Schröder (Schreuder). Hij moet rond 1772 geboren en hij overlijdt op 20 maart 1807 in Naarden. Mijn sterke vermoeden is dat hij eveneees uit( de buurt van ) Brakel in Duitsland moet komen.

Wie kan mij helpen?

met vriendelijke groet,

Bert Schreuders

Bert Schreuders - 3 aug 2008 - 12:29

Hallo Bert,

Heb je de huwelijksgegevens van beide personen? Daar staat mogelijk de naam van herkomst. Verder is het van belang om te weten wat het geloof is, zodat je weet bij welk archief je moet zijn voor meer informatie.

Mogelijkheden voor verdere informatie zijn:

Het is misschien ook handig om namen van familieleden te hebben (bijv. doopgetuigen). De naam Schröder komt veel voor in Duitsland, dus zonder meer informatie wordt het zoeken naar een speld in de hooiberg. Tot nu toe zijn er geen concrete aanwijzingen dat Hermanus ook in Brakel is geboren.

Tenslotte kun je nog een e-mail sturen naar de mailinglijst voor Westfalen of iemand meer informatie heeft of iets kan nazoeken: http://list.genealogy.net/mailman/listinfo/westfalen-l

Groeten,

Frank

Frank Steggink - 3 aug 2008 - 17:19


Hallo Bert,

Ben je al wat wijzer geworden tav je zoektocht naar Hermanus Schröder 1772-1807?

Sinds jaren ben ik ook op zoek naar deze persoon, in opdracht van mijn zwager: Hermanus Frederik Schreuder, geb 1931. 

Uitgeschreven lid - 30 sep 2018 - 10:08







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu