stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Familie Punneken te Oldenburg.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Familie Punneken te Oldenburg.

Ik zoek de ouders van Theunis Ponneker en zijn broer Jan Dirk Punneken in Oldenburg Duitsland Deze

vraag heb ik een half jaar geleden ook op Ahnenforschung. org gezet, maar geen antwoord gekregen.

Theunis en Jan Dirk worden rond 1713 in Oldenburg geboren.De namen worden in Nederland op vele manieren geschreven. Tonnis, Tonis, Teunis, Punken, Puncken, Puneken, Poenken, Poenkers, Ponker, Punneker, Punneken, Ponik(k)en, Poerke.

Waarschijnlijk zijn dit de voorouders van  Theunis en Jan Dirk.

Tonnias (Tonnis) Punneken en Beke Bolling uit Oldenburg (Grootouders)

Hun zoon Johan Diederich Punneken gedoopt 19-1-1669 te Holle Oldenburg Overleden 8-4-1763 te Wusting Oldenburg. Getrouwd 27-06-1703 te Holle Oldenburg met Anna Kreij gedoopt 30-10-1677 te Holle Oldenburg Begraven 25-06-1731 te Wusting Oldenburg. Haar ouders zijn Harmen Kreij en Anna Nn. Zij krijgen 2 dochters Beke Punneken 7-2-1704 te Holle Oldenburg en Gesche Punneken gedoopt  rond 1710 te Holle Oldenburg. Ik vind geen geboortes van Theunis en Jan. Deze gegevens uit Duitsland vond ik in Family Search. Ortsbucher van Oldenburg kan ik niet vinden.

De namen komen echter wel vertaalt in het Nederlands terug. Teunis= Tonnias, Tonnis. Anna dochter van Theunis. Jan Dirk = Johann Diederich.

Lida

A soeting

Hallo Lida,

Wat mij bekend is het volgende:

http://gw2.geneanet.org/index.php3?b=kjk?=nl&m=N&v=Punneken

http://www.genealogienetz.de/vereine/OGF/pdf/personenverz_berne.pdf

Mogelijk nog op internet met andere varianten te vinden.

(Ik had deze antwoorden al geplaatst voordat je de gehele tekst op het forum stond.)

mvg, Masje II

Masje II

Als deze Anna Punneken ook uit Oldenburg komt zou zij een zus van de oudste Tonnias kunnen zijn. Zij heeft een dochter Gesche. Maar plaatsnamen ontbreken hier allemaal. Jammer. Alleen haar overlijdensdatum staat hier. Al de andere mogelijkheden die je geeft,  daar heb ik misschien wel wat aan. Misschien dat die CD Rom kan helpen.

Lida

A soeting


Dag Lida,

Ondertrouw Amsterdam 6-3-1739 Jan Dirk Ponneken, van Holle, oud 29 jaren, in de Lijdsedwarsstraat, ouders doot, geass. met zij oom Paulus Lodewijks enz.  Heeft u wel een geprobeerd de herkomst van deze oom te achterhalen?  Bij de ondertrouw van Theunis Ponneke 30-4-1739, heet hij van Oldenburg, oud 26 jaren , in de Lijdsedwarsstraat, ouders doot. enz.   Het woonadres doet een familierelatie veronderstellen.

Zelf stam ik af het echtpaar Harmen Punneken x Margarethe Giese uit Neuenkoop, gehuwd voor 1739. Nakomelingen Punnken zijn te vinden in de DTB van Berne. Van Berne is een Ortsfamilienbuch verschenen op CD (met index online). De CD is te raadplegen in de bibliotheek van de NGV. De  familienaam is wijd verspreid naast Holle komen ze voor in Huntorf (Altenhuntorf), Bettingbüren, Neuenkoop Ostenburg, Elsfeth, Bardenfleth, en Weserdeich. In het Deutsches Geslechterbuch 15 dgb 129 (7 Niedersachsen) verscheen een artikel over het geslacht Janssen, voorheen Frese-Punneke. Op bladzijde 239 wordt gesproken van drie broers Harmen, Johan Janssen en Jacob, die circa 1710 te Amsterdam leefden, kinderen van Johann Ponneke of Punneke te Alse.  Ik heb in het Amsterdamse archief niets van deze personen kunnen vinden. Misschien nu meer kans met de digitale ontsluiting van het notarieel archief.   Al met al geen echt antwoord, maar mogelijk een aanknopingspunt.

H.C. Beudeker, Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland (WGOD).

HermanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!