stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Familie gegevens van Johan George Eckhard(t) voor 1750 (Duitsland)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Geboren ca. 1778 volgens akte overlijden.  geboren te s-Gravenhage

  1. Overledene

   Kaatje Eckhart 54 oud overleden op 19-05-1832 teAmersfoort

   1. Echt Philip Friesz

  1. Vader

   George Eckhart

  2. Moeder

   Pieternella de Graaf

Elisabeth

Elisabeth

reactie" de naam johan George komt erg veel voor in Duitsland ,maar ook in Nederland. Daardoor komt er veel verwarringen in het onderzoek.

mijn voorvader Johan george Eckhardt komt echt toch uit Westerburg (deze plaats is vele keren genoemd in mijn oude documenten die ik heb.)

streek Keur palts . De genoemde plaats plaats bestaat nog steeds in duitsland en de archieven van toen zijn in de loop der eeuwen  door verschillende branden verwoest , ook de kerk in westerburg  heeft geen boeken uit de periode meer. Ook de stukken die ik van de archieven uit duitsland heb ontvangen staat duidelijk dat de plaats westerburg rond 1750 wel degelijk bestond..De geboorte data' s van alle personen (voorvaders) zijn met de hand geschreven dus origineel. In de militaire boeken in Parijs staan ook alle gegevens van Johan George en enkele van zijn zonen.vermeld. Deze boeken zijn destijds door de fransen meegenomen uit Den Haag. 

eckhardt

Als het verloren is gegaan, heeft weinig zin verder te zoeken.
Waarom dan een topic geopend?  Oeps, helaas van 2012 heropend

 

Mvg

Elisabeth

Dag Eckhardt kun je ons ook die stukken laten zien waaruit blijkt dat Johan George Eckhardt uit Westerburg kwam want daar ben ik toch wel ontzettend benieuwd naar, en blijkt uit die stukken dat deze uit Westerburg afkomstige Johan George Eckhardt ook de man was van Pieternella de Graaf?

Jermaine van der Meer

Hier in zijn overlijden akte staat   Keur Paltz  zijn vrouw is Petronella de Graaff

De overige stukken zal de heer Eckhardt  via een link kunnen plaatsen.

Mvg

Elisabeth

Dat klopt Elisabeth daar had ik het inderdaad ook over, en het linkje wat je eerder over Petronella de Graaf gaf das door mij geschreven. Verder ben ik nog steeds benieuwd naar de stukken van Eckhardt waaruit blijkt dat Westerburg de geboorteplaats was. Wilde die stukken hier s.v.p. zo snel mogelijk posten Eckhardt, alvast bij voorbaat hartelijk dank.

Jermaine van der Meer


Beste heer v.d.Meer, het heeft even geduurd voor ik antwoord kon geven op uw laatste bericht. Ik zit namelijk niet elke dag achter de computer, wat uw vraag betrefd om mijn beschikbare documenten vrij te geven , dat is helaas niet mogelijk het zijn  prive stukken en geen archief stukken. Verder is het zo dat ik mijn fam.onderzoek eind vorig jaar voltooid heb en daar niet mee bezig ben althans niet de naam Eckhardt. Alle prive documenten heb ik begin dit jaar overgedragen aan het CBG/Nationaal Archief. Voor dat zij  de genoemde documenten openbaar maken moeten ze deze eerst controleren en digitaliseren en dat duurt wel even voor dat ze dat gaan doen en dan kijken ze samen met mij welke ze openbaar maken i.v.m. Privecy. ik hoop dat ik duidelijk geantwoordt heb.

eckhardt
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!