stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familie gegevens van Johan George Eckhard(t) voor 1750 (Duitsland)


Profiel afbeelding

Geboren ca. 1778 volgens akte overlijden.  geboren te s-Gravenhage

  1. Overledene

   Kaatje Eckhart 54 oud overleden op 19-05-1832 teAmersfoort

   1. Echt Philip Friesz

  1. Vader

   George Eckhart

  2. Moeder

   Pieternella de Graaf

Elisabeth

Elisabeth

reactie" de naam johan George komt erg veel voor in Duitsland ,maar ook in Nederland. Daardoor komt er veel verwarringen in het onderzoek.

mijn voorvader Johan george Eckhardt komt echt toch uit Westerburg (deze plaats is vele keren genoemd in mijn oude documenten die ik heb.)

streek Keur palts . De genoemde plaats plaats bestaat nog steeds in duitsland en de archieven van toen zijn in de loop der eeuwen  door verschillende branden verwoest , ook de kerk in westerburg  heeft geen boeken uit de periode meer. Ook de stukken die ik van de archieven uit duitsland heb ontvangen staat duidelijk dat de plaats westerburg rond 1750 wel degelijk bestond..De geboorte data' s van alle personen (voorvaders) zijn met de hand geschreven dus origineel. In de militaire boeken in Parijs staan ook alle gegevens van Johan George en enkele van zijn zonen.vermeld. Deze boeken zijn destijds door de fransen meegenomen uit Den Haag. 

eckhardt

Als het verloren is gegaan, heeft weinig zin verder te zoeken.
Waarom dan een topic geopend?  Oeps, helaas van 2012 heropend

 

Mvg

Elisabeth

Dag Eckhardt kun je ons ook die stukken laten zien waaruit blijkt dat Johan George Eckhardt uit Westerburg kwam want daar ben ik toch wel ontzettend benieuwd naar, en blijkt uit die stukken dat deze uit Westerburg afkomstige Johan George Eckhardt ook de man was van Pieternella de Graaf?

Jermaine van der Meer

Hier in zijn overlijden akte staat   Keur Paltz  zijn vrouw is Petronella de Graaff

De overige stukken zal de heer Eckhardt  via een link kunnen plaatsen.

Mvg

Elisabeth

Dat klopt Elisabeth daar had ik het inderdaad ook over, en het linkje wat je eerder over Petronella de Graaf gaf das door mij geschreven. Verder ben ik nog steeds benieuwd naar de stukken van Eckhardt waaruit blijkt dat Westerburg de geboorteplaats was. Wilde die stukken hier s.v.p. zo snel mogelijk posten Eckhardt, alvast bij voorbaat hartelijk dank.

Jermaine van der Meer

Beste heer v.d.Meer, het heeft even geduurd voor ik antwoord kon geven op uw laatste bericht. Ik zit namelijk niet elke dag achter de computer, wat uw vraag betrefd om mijn beschikbare documenten vrij te geven , dat is helaas niet mogelijk het zijn  prive stukken en geen archief stukken. Verder is het zo dat ik mijn fam.onderzoek eind vorig jaar voltooid heb en daar niet mee bezig ben althans niet de naam Eckhardt. Alle prive documenten heb ik begin dit jaar overgedragen aan het CBG/Nationaal Archief. Voor dat zij  de genoemde documenten openbaar maken moeten ze deze eerst controleren en digitaliseren en dat duurt wel even voor dat ze dat gaan doen en dan kijken ze samen met mij welke ze openbaar maken i.v.m. Privecy. ik hoop dat ik duidelijk geantwoordt heb.

eckhardt

Thans zijn de volgende genealogieën op internet geplaats.

www.genealogie-familie-Burgers.nl.webnode.nl

www.genealogie-familie-v-d-Bom.webnode.nl

www.genealogie-familie-eckhardt.webnode.nl

www.genealogie-familie-kroezen.webnode.nl

eckhardt

Beste heer Eckhardt,

U noemde voor uw familie al een herkomst uit Westerburg. Nu zijn naamsvarianten en verbasteringen niets ongewoons, in de genealogie.

Er is bijvoorbeeld een vermelding bij FamilySearch (registr. nodig) van een familie Eckard uit Westerburg:  

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:NL6Z-P6N

Daarnaast bestond er minstens sinds 1612 een vrij grote familie met de naamsvarianten  Eckard / Eckhard / Eckhart / Eckhardt , vermeld bij verschllende gebeurtenissen (geboorte, huwelijk, overlijden) in de plaats Niedershausen (ook in Hessen-Nassau).  Ook daar komt weleens de combinatie van voornamen Johann Georg voor.

De afstand tussen die plaatsen is hemelsbreed maar zo'n 25 km. Kan er misschien verband zijn met uw vraag?

Succes met uw onderzoek,

met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Beste heer Vlas,

bedankt voor uw reactie, maar helaas zijn de door u genoemde personen niet de johan george eckhardt (mijn voorvader) want deze is getrouwd in Den Haag met Petronella de Graaf. en ook overleden in Den haag. de personen die u noemde zijn allemaal in Duitsland getrouwd en overleden.

er zijn inderdaad veel personen die Eckhardt hete (op div. manieren geschreven) dat heb ik zelf ook ondervonden,maar tot opheden komt mijn voorvader niet in de archieven in Duitsland voor.

eckhardt

de volgende genealogieën zijn nu klaar en staan op internet;

https://genealogie-familie-eckhardt.webnode.nl

https://genealogie-kroezen.webnode.nl

eckhardt

Dag Eckhardt, dank voor je bericht. Ik heb nog de volgende vragen over je site:

 

Wie staan er allemaal op de foto's want ik zou het persoonlijk heel interessant vinden wie er op de foto's staan. Wie staan er bijvoorbeeld op de groepsfoto, bovenaan de pagina en ook op dezelfde pagina en dan halverwege staat nog een interessante foto van een oude echtpaar met hun kleinkinderen van vervolg Ekhard deel 2? 

 

Verder schrijf je dat de oudste stamvader Johan George Eckhardt in Bael in of bij het Duitse Duisburg is geboren. Nu kan ik me sterk vergissen maar ik heb nog geen dorp van die naam bij of in de buurt van Duisburg kunnen vinden? Verder is de vraag als jij wel de hedendaagse naam van deze plaats weet hoe jij uiteindelijk aan deze plaats als Johan George Ekhard zij geboorteplek bent gekomen, kortom wat zijn je bronnen? 

 

Met vriendelijke groet,

 

Jermaine Van der Meer

Jermaine van der Meer

Op pagina eckhardt2 staan 2 foto's  op de eerste foto staan allemaal ooms en tantes en hun kinderen ,de namen weet ik niet omdat die allemaal voor  voor tijd zijn en niet kan navragen. 

op foto 2 zelfde pagina staan Zittend tussen 2 kinderen voor de vader van mijn grootvader W.J.Eckhardt geb.11-6-1860 en zijn vrouw Christina Jacoba Mallee geb.6-7-1858. en rechts helemaal bovenaan staat mijn vader w.j.eckhardt geb.17-2-1913  de rest zijn mijn neven en nichten.

Over de geboorte plaats van mijn oudste voorvader Johan George was een tik fout  het moet zijn BAERL bij Duisburg.

eckhardt


verder heb ik vorige week 2 genealogieën op internet geplaatst van https://genealogie-familie-burgers.webnode.nl  en 

https://genealogie-familie-van-der-bom.webnode.nl  dat zijn familie van mijn vrouws kant .

eckhardtPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu