stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Derk Lammerts/Dirck Lammerts archief Aurich

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben op zoek naar meer gegevens over Derk/Dirck Lammerts. Geboren op 24-06-1724. Er zou in het archief van Aurich informatie zijn. Iemand die daar contacten heeft of contactgegevens voor mij heeft?

Anouk

Hallo Anouk,

Aan gegevens kan ik je niet helpen, maar hier de website met contactgegevens (incl. mail) waaronder Aurich:

http://www.nla.niedersachsen.de/portal/live.php?navigation_id=24783&article_id=85944&_psmand=187

en hier heb je mogelijk ook wat aan:

http://www.ostfriesischelandschaft.de/653.html

Ik zou ook het geloof erbij vermelden als je dat weet, dat kan zeker helpen met zoeken Lachen

vr. groet,

Henriette Nuys

Henriette Nuys

Kennelijk gaat dit over Derk Lammerts, die bij zijn huwelijk in 1748 in Nieuwe Pekela  afkomstig is uit Norden http://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/46773/0/derk_lammerts_norder en waaruit bij de invoering van de BS een familie Norder voortspruit. De links die Henriette geeft zijn op zich correct, maar ik betwijfel of je daarmee verder komt. De vraag is namelijk zo vaag dat een medewerker van het archief, of een lezer van dit forum, niet weet waar je naar op zoek bent. Eerst was Derk in ca. 1725 geboren, nu kom je met een een exacte geboortedatum 24.6.1724, alleen vermeld je niet waar je dit gevonden hebt en in welke plaats hij geboren/gedoopt is. Als je nu eens opschrijft wat je weet van Derk en waarom je denkt dat er in het Staatsarchiv Aurich iets over hem te vinden is, dat we je dan misschien kunnen helpen. Als Derk inderdaad geboren is in Norden is hij hoogst waarschijnlijk ev.-luth. De ev.-luth. doopfiches van Norden zijn te raadplegen in Hannover.

Chris van Dijkum

Bij het CBG in Den Haag is een getypte lijst van de DTB Norden, 1692-1809. http://www.cbg.nl/index.php?registratiecode=MDTBNL001780&status=D&exact=JA&cat=MICR&zoekterm=norden. De omschrijving is nogal vaag zonder vermelding van geloof.

Chris van Dijkum

Ik heb via een ver familielid een brief gekregen die bijna 20 jaar geleden is verstuurd. Deze is van het archief in Aurich. Daar staat Derk zijn exacte geboortedatum: 24-06-1724 en geboren in Norden, Duitsland. Er staat ook in dat er een geboorteakte is, maar deze is niet in de familie. Toendertijd had Duitsland nog Marken en is het niet aangevraagd. Tegenwoordig is het betaalverkeer natuurlijk een stuk makkelijker.

Ik ben nu op zoek naar zijn geboorte/doopakte. Ook heb ik geen overlijdensdatum van hem.

Derk/Dirck Lammerts is getrouwd in Nieuwe Pekela op 25-02-1748 met Margje Jans.

Zijn ouders heten Lammert Tiadmers en Gesche Dircks. Van hen heb ik verder geen informatie.

Reageer

Anouk

Deze toelichting maakt je vraag veel duidelijker. Met een kopie/scan van de brief meegestuurd kun je inderdaad bij het Staatsarchiv in Aurich de geboorteakte opvragen. Succes!

Chris van Dijkum

Henriette en Chris bedankt voor de reacties. Ondertussen is er een brief onderweg naar het archief.

Dus ik hoop dat het lukt.

Anouk


Hoi,

 

Ik stuit nu op jullie berrichten omtrent Derk Lammert. Hij is een verre voorvader van mij. Heeft het onderzoek nog wat opgeleverd?

Jan Norder
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!