stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Rechterlijke archieven Rheinberg en Moers

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Na een lange zoektocht heb ik mijn voorouders kunnen traceren tot aan begin 17e eeuw in de omgeving van Rheinberg (Rijnberk) en Moers in Duitsland. Ik heb oa aanwijzingen dat zij een huis bezaten in Rheinberg wat in 1636 moet zijn verkocht. Om dit te verifieren en om hopelijk nog iets verder te komen in mijn zoektocht zou ik het rechterlijk archief (RA) van Rheinberg en van Moers willen gaan inzien. Ik heb echter alleen ervaring met onderzoek in Nederlandse RA's in Nederlandse archieven. Weet iemand hier misschien waar deze RA's zich precies bevinden?

Van Moers bevindt het archief zich volgens mij in het Landesarchiv NRW Abteilung Rheinland, wat sinds kort in Duisburg gevestigd is (?), als ik dit goed heb begrepen. Weet iemand of dit klopt?

Van Rheinberg is het mij niet geheel duidelijk. Vroeger bevond dit archief zich in het Hauptstaatsarchiv Düsseldorf, maar dit archief zou zijn opgegaan in het bovengenoemde archief in Duisburg (?). Maar ik kan op de website van het landesarchiv NRW geen inventaris hiervan vinden.

Heeft iemand hier toevallig soortgelijk onderzoek gedaan en kan iemand tips geven?

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Jos

Jos v. R.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!