stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Vierssen-met hele gezin 5 jaar emigreren.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Mijn oma was een baby toen het gezin Coppens uit de Brabantse textielindustrie naar Viersen (Dld) vertrok : 

Volgens de hollandse registers vertrokken ze 31-12-1909 en keerde ze 20-8-1914 terug. 

Naast harde feiten vraag ik mij vooral af hoe zoiets in zijn werk ging - ging je met een aantal uit het dorp (Goirle) ? - gingen ze met de trein ? - gebeurde het vaker dat een gezin (10 pers.) voor een paar jaar hun heil elders zochten - oftewel......heeft iemand hier ooit over geschreven ? 

Heel hartelijk dank

Ir=

Iris Bekkers

Kan het niet zijn dat ze helemaal niet van plan waren om terug te keren naar Nederland, maar dat dit te maken heeft met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog?

Misschien dat iemand anders hier meer over weet, maar ik kan me voorstellen dat ze zelf terug wilden naar het (veilige) neutrale Nederland of dat buitenlanders door Duitsland werden terug gestuurd.

Rob van Z.


Beste Rob, ik zag dat ik nog niet gereageerd had : excuus.

Hartelijk dank voor het meedenken , ik was zo bezig met de redenen van vertrek dat het niet eens in me opgekomen is dat u het waarschijnlijk aan het rechte eind heeft. Ik ontmoet binnenkort een oudoom die me meer kan vertellen. Nogmaals dank. Groet van Ir=

Iris BekkersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!