stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Gezocht: Waar lag het plaatsje (van) Unen?


Profiel afbeelding

Hallo, ik zoek een plaats (van) Unen, want bij mijn voorouder Gerardus Krijgsman, van Unen, woont tot Deventer, X Gerritjen Bollemans, van Olst, op de Nieuwendijk (Amsterdam).  Dit komt van https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QV-WHB?i=199&wc=SM9S-W3D%3A1293193204%2C382015502%2C382574201&cc=2037985.

Wie kan mij vertellen waar dit dorpje heeft gelegen want ik kan het met geen mogelijkheid vinden op het internet.

Vriendelijk bedankt! -Jeanine 

JeanineNL

Misschien wordt bedoeld Unna.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Unna_(stad)

Kasper Ludeman

Hallo Jeanine,

Mogelijk wordt de plaats Oene (bij Epe) bedoeld. Die werd ook wel aangeduid met Unen (volgens Wikipedia: Une).

Mvg

Bas Lems

Oh. Ja, dat lijkt mij ook een betere optie.

Kasper Ludeman

Zie ook https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9QV-494S-V: Uunen

In Amsterdam zou er dan bijvoorbeeld staan "Uunen in Pruijssen" of iets dergelijks.  Het zou dus inderdaad eerder om een nederlandse plaats gaan.

Je zou kunnen kijken, waar eventuele broers en zussen volgens hun ondertrouwakte geboren zijn, anders blijft het speculeren.

Jan Clavaux

In die "ondertrouw" (1.4.1746 - Amsterdam - DTB 589 - afb.: 100) staat: Uunen.

Ook volgens "Herkomstonderzoek Simon Hart" is Uunen: Unna in Duitsland.

G.Karssenberg

Ik denk dat je gelijk hebt want de hele rest van de family komt uit omgeving Heerde en hij heeft ook in Deventer gewoond... dus bedankt hoor! 

JeanineNL

Une(n) is volgens Simon Hart echter Oene.

niepoort

Er wonen ook in de achttiende eeuw "Krijgslieden" in Oene/Epe. Maar: vermoedelijk moeten we onder oudere voorouders "onder patroniem" werken.

G.Karssenberg

Nu wel duidelijk is dat het om Oene/Epe gaat, is je volgende vraag ongetwijfeld wie de ouders van Krijgsman zijn. Daarvoor is het handig als we de namen van zijn kinderen in volgorde van geboorte en de namen van de doopgetuigen hebben. En zijn geloof weten.

Ik zie dat het huwelijk in Amsterdam gesloten is. Wie waren de getuigen en welke leeftijden zijn vermeld?

niepoort

Niepoort: 

Gerrit Lambert Crijgsman is de vader alleen zover ik weet... ik heb geen getuigen kunnen vinden alleen pre registratie huwelijk... weet jij meer dan ik?

JeanineNL


Hallo  Jeannine,  jaren geleden heb ik onderzoek gedaan naar de familie Krijgsman in Epe, Oene en Heerde ; ook contact gehad met  E.J.F. Krijgsman in Veldhoven  die er een boek van heeft gemaakt ; ws aanwezig bij Vereniging Veluwse Geslachten  in  Barneveld ; zie  Helpdesk.  Gerardus of Gerrit Krijgsman is geb ca  1717  en  zn van  Gerrit Lamberts Krijgsman  o tr  Oene  25.02.1708 / tr Heerde  24.03.1708  Hendrikje Jans.  Overige  kinderen : Geertruyt doop  Oene 16.08.1711  ; Aaltien  d   Oene  15.07.1714   en  Jan  d  Oene  13.02.1724

vriendelijke  groet ,   Albert  Veldhuis    Helpdesk  Vereniging  Veluwse Geslachten

Albert VeldhuisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu