stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Schwenen Winter, Status Animarum 1749



Profiel afbeelding

Beste mensen,

Wie kan mij helpen met een vraag over de Status Animarum 1749 van het Bisdom Munster. Ik zoek in de omgeving Wesuwe, Altharen, Dankern. Met name de namen Winter (Martinus Winter (1690? - 1778), Joes Conradus Winter (1723 - 1799) en Schwenen (Schweenen, Schwänen) met name Heinrich Schweenen (1715 - ?).

Alvast bedankt voor de moeite!

Ben Vroom

Ben Vroom - 3 jan 2016 - 14:16

Hallo Ben,

deze vraag zou je even kunnen stellen aan Pauline, ze is ook lid op dit forum.

http://fjmblom.home.xs4all.nl/collectie_broer_berens/collectie_broer_berens38.html

Zij kan waarschijnlijk het e.e.a voor je nakijken.

Groetjes Fred.

fred. - 3 jan 2016 - 15:10

Dank voor de snelle reactie Fred. Ik heb Pauline inmiddels via de Berends website de vraag doorgespeeld.

Met groet Ben

Ben Vroom - 3 jan 2016 - 15:38

Hallo Ben,

Op de site van Bernd Josef Jansen kun je veel over de voorouders van Jan Schwenen-Winter vinden.
http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?db=bernd-jansen Hij heeft niet altijd alle kinderen gevonden, c.q. gezocht.
Bij hem heten sommige leden van de familie Schweenen. Ik heb de voorouders van Nijsje  Jans Lakenberg uitgezocht. Die gegevens kun je van me krijgen.

Van jouw familie Fromme/Frahmen in Ahlen heb ik veel documenten gevonden. Daar wil ik over niet al te lange tijd een artikel over schrijven.

Met vriendelijke groet, René Remkes

Ren? Remkes - 4 jan 2016 - 16:16


Dank voor je reactie Rene. Met de gegevens van Bernd Josef Jansen kom ik niet verder. Kennelijk komt mijn voorgeslacht Winter uit een deel van Duitsland waar hij niet gezocht heeft. Martinus Winter trouwt (eerst) met Margaretha Bekel, die naam komt veel voor in Fühlen. Mogelijk dat ik daar meer aanknopingspunten vind. Om die reden had ik gevraagd naar de Status Animarum 1749, misschien dat daar de families Winter en Schwenen in voorkomen zodat ik wat meer aanwijzingen heb.

Leuk om te lezen dat je van de Frommes het nodige hebt verzameld. Ik zie met belangstelling uit naar je publicaties. Je "jeugdzonden" zijn inmiddels opgelost? Is bekend wie Herman Berends is die in 1708 met Helena Fromme trouwt? En is er al meer bekend over Fenna Bekkering? 

Je andere forumberichten over Lubbert Up den Laackeberg (geb. 1650) heb ik gelezen. Als jij nog meer gegevens over het voorgeslacht van Lakenberg hebt, dan houd ik mij aanbevolen.

Met groet,

Ben

Ben Vroom - 4 jan 2016 - 18:29







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu