stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familienaam Bl?se, omgeving Hamburg



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar familienaam Blöse uit de directe omgeving van Hamburg, rond de periode 1800-1900.  

Uitgeschreven lid - 23 aug 2016 - 19:13

Hallo Erik, ik denk dat je vraag "iets te vrijblijvend is", er worden geen voornamen, plaatsnamen en ook niet genoemd met wie eventueel gehuwd, alleen wonende in de omgeving/regio Hamburg ?? En alleen maar een tijds periode 1800-1900, tja wat nu !! Dan wordt het wel heel erg moeilijk c.q. onduidelijk. Gaarne, indien mogelijk, wat aanvullende informatie. En hoe komt u aan de gegevens dat de familie met de familienaam: Blöse in Duitsland moet wonen. ??

info verwijderd, i.v.m. te weinig gegevens.

DHv. E. - 24 aug 2016 - 11:33

Mijn opa (vader van mijn moeder) heet Robert Georg Blöse, geboren in Hamburg en is als kapitein / stuurman grote handelsvaart tijdens de 1e W.O. tot vlak voor het uitbreken van de 2e W.O. min of meer "aan wal"  geraakt in vm Ned. Indie, op de Zuid-Molukken (Ambon e.o.). Gevangen gezet gedurende de 2e W.O. op de eilanden, vanwege zijn Duitse staatsburgerschap. Is naar mijn beste weten twee keer getrouwd geweest met Molukse vrouwen en één daarvan was mijn oma (Dina Sarah Wijnberg)

Hij is 15 jaar na de 2e W.O. weer terug gegaan naar Duitsland en heeft eerst in Hoisbütel en daarna tot zijn dood in Osnabruck gewoond. Verder heb ik totaal geen informatie. Ik weet wel dat hij een zuster heeft met de naam Bertha.  

Uitgeschreven lid - 24 aug 2016 - 22:30

Ferdinand Paul Blöse, zeven maanden oud, geboren op Amboina, zoon van Robert Georg Blöse en Dina Sarah Wijnberg, overleed op Amboina op 3.12.1935.

G.Karssenberg - 25 aug 2016 - 02:10

Zie ook www.delpher.nl via: Blöse prox Wijnberg: een verhuizing in 1940 en een familiebericht in 1950.

G.Karssenberg - 25 aug 2016 - 02:18

Hallo Erik,

Kapitein Robert Georg Blöse was mijn overgrootvader. Hij leefde laatst in Hoisbüttel bij Hamburg. Ben gister nog bij zijn graf geweest.

Groetjes 

Igor Ciecierski - 14 sep 2016 - 12:36

Dag Igor,

Dan zijn wij ook familie ! Igor, van wie ben jij een kind, als ik vragen mag? Robert Georg Blöse was mijn opa.

Als je meer wil weten over onze stamboom, dan hoor ik dat graag van jou. Ik ben al jaren bezig met stamboom onderzoek,

maar soms loop je enorm vast en gaat het zoeken heel erg moeizaam.

Groet,

Erik

Uitgeschreven lid - 14 sep 2016 - 15:15

Dag Erik,

ja, wij zijn inderdaad familie. Kapitein R.G.Blöse was eerst getrouwd met en hollandse in Papua, waar hij en werf bouwde en Jachten. Naar Ambon ging hij om en ophaalbrug te bouwen. In Amboina huwelijkte hej mijn overgrootmoeder Lea Moses, ze hadden 4 kinderen. Ik ben kleinzoon van hun dochter Eleonore Blöse, die naar de oorlog naar Den Helder ging. 

Ik heb nog fotos van Opa Blöse. Ik mail ze graag.

beste groeten 

Igor

Igor Ciecierski - 14 sep 2016 - 19:11

Igor,

Om jou nog meer informatie te geven: Jouw overgrootvader is nadat hij van jouw overgrootmoeder Lea gescheiden is, getrouwd met mijn grootmoeder Dina Sarah Wijnberg (Amboina, op Ambon). Uit dit huwelijk zijn ook vier kinderen geboren, waarvan de jongste na 7 maanden overleden is (Ferdinand Blöse, 1935). De drie overgebleven zusters (Erika, Hermine en Meity) waren half zusters van jou oma (mijn tante Elly). 

Jouw oma had nog een broer en twee zusters, waarvan ik er maar twee bij naam ken: Alfred Georg Blöse en Annie Nicolai-Blöse.

Beide familieleden liggen in hetzelfde familiegraf in Hamburg, waar jij onlangs bent geweest.

Uitgeschreven lid - 15 sep 2016 - 08:28

Hallo Erik, ik ben Bea Tielman uit Den Helder, een dochter van tante Elly en de moeder van Igor. Ik woon nu in Hamburg. Op het graf van opa Blöse is de naam van oom Dee (Alfred) niet ingegraveerd, daarom weet ik niet of hij daar ligt. Gestorven is hij in Darmstadt. En wie wilde u dat graf laten weghalen, ist dat zijn vrouw geweest, Tante Inge? Tanta Annie uit Amerika ligt ook daar, maar Tante Elly is in Den Helder begraven. Van Igor heb je gehoord, dat ik eerst moeite had het graf te vinden, niemand kende de naam en pas na lang zoeken wisten ze hoe het zat.

Froetjes uit Hamburg   Bea

Bea Eme Ciecierski - 23 nov 2016 - 12:16

Dag Bea,

Onlangs heb ik ook kontakt gehad met Stella. Ook zij was op zoek naar het familiegraf van de familie Blöse. De preciese data weet ik niet uit mijn hoofd, maar rond 2005 / 2006 hebben mijn moeder (Erika Blöse) en mijn tante Hermine (Hermine Blöse), tesamen besloten om het grafmonument in ere te herstellen. Het graf is geruimd geweest, omdat de vrouw van Oom Dee (Tante Inge) de grafrechten heeft laten verlopen. Er is toen in opdracht van mijn moeder en haar zuster een nieuw grafmonument gemaakt, waarop alle Blöse familieleden, die oorspronkelijk in Hamburg begraven waren, opnieuw vermeld zouden worden.

Ergens in mijn administratie zwerft een foto rond van het grafmonument. Voordat tante Annie in Los Angeles overleed, heeft zij aangegeven dat ze bij haar vader (onze opa) in Duitsland begraven wilde worden. Zo gezegd, zo gedaan. Tante Annie werd op de familiegrafsteen bijgeschreven. De grafrechten zijn afgekocht tot 2031 en daarna zullen de grafrechten gecontinueerd moeten worden of het graf + steen zullen opnieuw geruimd gaan worden. Mijn oudste broer Danny heeft in 2006 schriftelijk aangegeven dat hij de rechten zou voortzetten. Helaas is hij in 2007 overleden. Zijn erfgenamen zullen de bestaande grafrechten niet continueren na 2031, tenzij hun oma (mijn moeder) ook in Hamburg bijgezet wil worden, maar dat is elke dag weer anders omdat mijn moeder dementerende is.  

Uitgeschreven lid - 26 nov 2016 - 09:54

Hallo Erik,

ja, waarschijnlijk had oom Dee steeds voor dat graf gezorgd en toen hij stierf deed niemand het meer, daarom kon ik het eerst niet vinden. Maar vreemd is wel, dat zijn naam er niet staat als hij er wel ligt. Maar dat is dus een probleem van Inge. Wil je weten war dat graf staat?

Bea Eme Ciecierski - 26 nov 2016 - 12:40


Bea,

Oom Dee is in Darmstadt begraven. Zoals je zegt: Oom Dee heeft, zolang hij leefde, voor het graf gezorgd. Na de dood van oom Dee, had Tante Inge geen zin om het te continueren. 

Ik ben blij voor jullie dat jullie het graf gevonden hebben. Ik ben bij de begrafenis van Tante Annie geweest, dus ik ken het graf en de begraafplaats.

Gr, Erik

Uitgeschreven lid - 26 nov 2016 - 12:59







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu