stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Geboorte gezocht van Hielke Smit

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Opgelost

 

Dankzij het advies van Annemarie57 heb ik gezocht op Meijer en hem gevonden maar kan het pas over 2 jaar in zien, Bedankt voor de reactie's.

 

Hallo, ik zoek de geboorteakte van Hielke Smit, geboren 28 December 1911 in Wanne. Ik heb al gekeken in het archief van wanne maar kan niets vinden. Hij is geboren dat mijn oma (Heintje Meijer) niet getrouwd was en is later erkend door mijn opa (Geert Smit).

Als er nog vragen zijn hoor ik dat wel.

Groetjes en alvast bedankt voor het mee denken.

Renée

Lida En Renée ten Napel

Dan zal het kind dus staan ingeschreven als Hielke Meijer met een aantekening in de kantlijn dat de geslachtsnaam is gewijzigd in Smit. Daar ook rekening mee gehouden bij het zoeken?

Annemarie57

Ik heb al gezien dat Geert Smit de vader is. http://alledrenten.nl

Bruidegom: Geert Smit, geboren te Uithuizen; leeftijd: 27 jaar; beroep: arbeider; woonplaats: Stedum , zoon van Hielke Smit en Alstje Koster, beroep: werkvrouw
Bruid: Heintje Meijer, geboren te Assen; leeftijd: 19; beroep: zonder , dochter van Carel Augustus Meijer en Jantien Talens, beroep: werkvrouw .
NB: ; wettiging 1 kind; echtscheiding Assen 22-09-1939; vader bruidegom overleden; vader bruid overleden.

Scans van eventuele huwelijksbijlagen vindt u hier

Frank Fransz

Mijn duits is niet goed maar wat ik begrijp kan ik terecht vanaf 1924 maar weet het niet zeker

Lida En Renée ten Napel

Dank je Frank maar dit heb ik allemaal al maar kan verder niets vinden over Hielke dan alleen een rouwadvertentie voor zijn vrouw

Lida En Renée ten Napel

Dank je Annemarie, Hier in Nederland geprobeert maar ook hiermee niets gevonden

Lida En Renée ten Napel

Dat dacht ik wel, maar ik wou de situatie alleen wat makkelijker maken voor de lezer.

Heb je zijn huwelijk? Huwelijksbijlagen?

Frank Fransz

Alleen de huwelijksdatum dat hij getrouwd was met zijn eerste vrouw Antonia Josephus Augustinus Vrolijk 26 april 1939 in Wormerveer. Het huwelijk met zijn 2de vrouw heb ik ook geen gegevens van.

Lida En Renée ten Napel

Na zijn geboorte is hij met zijn moeder naar Assen gegaan, daarna als gezin naar Zaandam verhuisd, daarna verhuisd en getrouwd in Wormerveer en in beginjaren 50 met zijn tweede vrouw geëmigreert naar Canada. Hij is overleden maar ook in Canada kan ik niets van hem vinden.

Lida En Renée ten Napel

Dank je voor je tip Annemarie. In Duitsland nog niets gevonden maar hier in Nederland wel als geregistreede gevonden Hielke Meijer.  Bij zijn geboorte dus wel als Meijer in geschreven

Lida En Renée ten Napel

In de Friesche Courant van 22 januari 1944 vind ik de ondertrouw van H. Smit, wedn. van A. Vrolijk, 32 j. van Wormerveer en M. Rutgers, geh. gew. met H. v.d. Wielen, 29 j. De ondertrouw was in Leeuwarden. Zie hier

In WieWasWie vind ik dat de voornaam van M. Rutgers Maartje is. 

Johanna C.

Mijn hartelijke dank hiervoor. Gisteren had ik al ontdekt, op Wie Was Wie, dat Maartje geboren is in Leeuwarden waar ik altijd gedacht had dat ze in Wormerveer was geboren en een overlijdensadvertentie van haar gevonden in Canada. Nu kan ik misschien verder zoeken op haar naam. 

Volgens mij kan ik in Duitsland niet eerder, van wat ik gevonden heb, een geboorteakte vinden dan na 110 jaar na geboorte. Dus moet ik nog 3 jaar geduld hebben.

Hierbij wil ik iedereen bedanken die voor mij hebben mee gedacht en gezocht hebben.

Groetjes Renée

Lida En Renée ten Napel

In Engelstalige landen staan vrouwen vaak geregistreerd onder de achternaam van hun man. Als je in Canada gaat zoeken naar gegevens over Maartje, raad ik je aan om zowel onder Smit als Rutgers te zoeken. Ook alternatieve spelling in gedachten houden, zoals bijv. Smith.

De ouders van Maartje zijn Dirk Rutgers en Antje Tuinenga. Ook dit kan nuttige informatie zijn bij het zoeken in Noord-Amerika.

Johanna C.


Ik heb gezocht op Meijer en gevonden maar ik kan het pas over 2 jaar in zien bedankt voor het advies

Lida En Renée ten Napel
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!